PÖFFi veebikino toob festivali võidufilmid koju kätte

Spekter
Copy
PÖFFi grand prix võidufilm «Armas Thomas»
PÖFFi grand prix võidufilm «Armas Thomas» Foto: Filmikaader

PÖFFi veebikino toob alates tänasest vaatajatele koju kätte ligemale 30 filmi äsja lõppenud festivali kavast.

 

Festivali grand prix: «Armas Thomas»

Sakslase Andreas Kleinerti film Ida-Saksamaa rebellist kirjanikust Thomas Braschist on kummardus kunstile ja mässumeelsusele, mis mõjub nagu sõõm värsket õhku meie poliitiliselt korrektsel ajastul.

Parim operaatoritöö: «Ütle, kes on sinu sõbrad»

Uimastikaupleja Yilmaz on oma kuulsate klientide seas popp poiss, ehk isegi sõber, nagu ta ise arvab. Kui tema ladu aga tühjaks saab, pöörduvad «sõbrad» temast ära ja armastuse järele janunev Yilmaz üritab teha kõik, et neid tagasi võita. Emre Erdoğdu film on üks tänavusi parimaid Türgi linateoseid.

Parim debüütfilm: «Teistsugused inimsööjad»

Kaks Itaalia provintsis elavat meest üritavad põgeneda talumatu argireaalsuse eest. Saksa režissööri Francesco Sossai film on katse tungida inimese meeleseisundi ja ihade sügavikku.

«Põhjusega mässajad» võidufilm «Ööliblikad»

Poolaka Piotr Stasiku väljakutsuv, intrigeeriv ja poeetiline ellujäämisdraama poistest, kes põgenevad laagrist, kui internet välja lülitatakse.

Parim Balti film «Jooksus»

Psühhoosihoo tulemusena kaob jäljetult Marija kallim, kelle otsimiseks võtab tüdruk ette pika teekonna. Leeduka Andrius Blaževičiuse film on suurepäraste näitlejatöödega südamlik töö täis energiat ja kirge, nagu resümeeris žürii.

Publiku lemmikfilm «Sõja sosinad»

Berliinis töötava kurdi õpetaja turvaline elu laguneb koost, kui ta avastab, et tema surnuks arvatud õde on sattunud kodumaal Kurdistanis käiva jõhkra sõja keerisesse. Sakslase Florian Hoffmanni linateos näitab, kuidas ka väga kaugel toimuv sõda võib mõjutada meie kõigi elu.

*

Lisaks värsketele auhinnafilmidele saab näha valikut PÖFFi programmist.

Kasahstani režissööri Ädilhan Jeržanovi eksootiline absurdikomöödia «Karjaimmuunsus», milles korrumpeerunud külapolitseinik satub sekeldustesse, kui koroonaviiruse tõttu saabub külla kõrge kontrollkomisjon, oli põhivõistlusprogrammi kõige populaarsemaid filme.

Prantsuse režissööri Jean-Christophe Meuriss'i «Veriapelsinid» – komöödia, mis enam mustemaks minna ei saagi – kogus publikut «Öiste värinate» programmis.

doc@PÖFFi programmis linastunud Belgia režissööri Volkan Üce dokumentaalfilm «Kõik hinnas» – humoorikas pilguheit ühe Euroopa turiste teenindava Türgi Riviera kuurorthotelli kulisside taha.

Venemaa filmikunsti esindavad veebikinos Aleksei Kozlovi «Südametunnistus», Aleksei Fedortšenko «Viimane «Kallis Bulgaaria»», Andrei Zaitsevi «Blokaadipäevik» ja Julia Bobkova dokumentaalfilm «Stanislavski. Elujanu».

Elle Kulli elutööauhinnale on pühendatud filmid «Ukuaru» ja «Surma hinda küsi surnutelt».

Noorte- ja lastefilmide festivali Just Film kavast on tänasest veebikinos «Diiler» (Belgia), «Busteri võlumaailm» (Taani), «Vanad head ajad» (Poola), «Üüriline»(India-USA), «Vanem» (Venemaa), «Perekond» (Šveits), «Simm Nööp ja Metsik 13»(Saksamaa), «18 kHz» (Kasahstan) ja «Tuleviku lapsed» (Saksamaa).

Lisaks saab tasuta näha kaht kassetti #noorfilmitegija, kuhu on koondatud lühifilmid, mis on valminud PÖFFi noorte stipendiumikonkursi raames.

Enamikku filmidest saab vaadata kuni 19. detsembrini ja kava täieneb jooksvalt, näiteks jõuab lähipäevil ekraanile PÖFFi teise elutööauhinna laureaadi Carlos Saura viimane film «Kogu ilma kuningas». 15. detsembrist on aga ekraanil Goethe Instituudi esitletav Saksa filmide programm, kuhu kuuluvad muuhulgas «Härra Bachmann ja tema klass», «Viimane hukkamine», «Varjude tund» ja «Ivie nagu Ivie».

PÖFFi põhiprogrammi veebikino piletid maksavad kaheksa eurot, mitmekesi vaatamise piletid 15 eurot. Just Filmi pilet maksab viis, mitmekesi vaatamise pilet kümme eurot. Paljudel filmidel on eestikeelsed subtiitrid.

Veebikino filme saab vaadata ainult Eestis.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles