D’ΛRMΛTI sinise valguse prillid – stiilne ja praktiline kingitus

Copy
Foto: D’ΛRMΛTI

Kui D’ΛRMΛTI 2019. aasta sügisel turule tuli, siis olid sinise valguse prillid siinmail veel üsna vähetuntud ning neid sai ainult üksikutest optikakauplustest. Üsna pea sai selgeks, et ajastus oli täpselt õige, sest eestimaise prillibrändi esimene kollektsioon müüdi läbi vaid hetkega.

D’ΛRMΛTI sai alguse inimestest, kes soovisid pakkuda midagi stiilset ja uuenduslikku. Olles ise kõik suured prillifännid ning kandnud 0-klaasidega prille aksessuaaridena juba aastaid, loodi prillid, mis ei näe üksnes stiilsed välja, vaid on ka funktsionaalsed. 2020. aasta lõpuks olid D’ΛRMΛTI sinise valguse prillid jõudnud enam kui 2000 kliendi südamesse.

D’ΛRMΛTI pakub väga erineva värvi ja kujuga stiilseid kahjulikku sinist valgust blokeerivaid prille, mille hulgast igaüks leiab kindlasti selle õige. Väga mugav on see, et kõiki raame on võimalik e-poes virtuaalselt proovida, samuti saab külastada D’ΛRMΛTI enda stuudiopoodi (Laki 11b, Tallinn) kui ka nende edasimüüjaid Krunnipea Disainipoodi (Solaris keskus, Tallinn) ja Disainimaja (Kalevi 15, Tartu).

Foto: D’ΛRMΛTI

Mis on sinine valgus?

Sinine valgus on nähtava valguse loomulik osa ning see on iga päev kõikjal meie ümber. Peamine sinise valguse allikas on päike, aga suurtes kogustes sinist valgust kiirgavad ka erinevad ekraanid. Sinisel valgusel on lühemad lainepikkused ja suurem energia kui näiteks punasel ja kollasel valgusel ning seetõttu see ka ärritab ja väsitab silmi rohkem. Kõige kahjulikumalt mõjub silmadele valgus lainepikkusega 420–430 nanomeetrit (nm), ent suurem osa LED valgusest, mida kasutatakse telefonides, telerites ning muudes ekraanides ongi just vahemikus 400 ja 490 nm.

Miks on sinine valgus kahjulik?

Ehkki enamus sinise valguse kogusest saadakse toast välja astudes ning meie keha peaks sellega juba ammu harjunud olema, siis tuleb meeles pidada, et me ei vaata päevas tunde otse päikesesse. Küll aga silmitseme ainiti ekraane, sest digitaalsed seadmed on suur osa paljude inimeste igapäevaelust. Sinine valgus pärsib oluliselt melatoniini teket, mistõttu on õhtuti pärast ekraanide vaatamist raske uinuda, samuti võib see põhjustada peavalusid ning silmade väsimust ja ärritust.

Foto: D’ΛRMΛTI

Kuidas silmi sinise valguse eest kaitsta?

Kõige olulisem on teadvustada, kui palju aega me ekraanide taga veedame ning püüda neid perioode lühendada, ehkki paljude jaoks on intensiivne töö arvuti ja erinevate ekraanidega paratamatus. Kõikidele, kel pole nägemisprobleeme on abiks D'ARMATI sinise valguse prillid, mis kaitsevad silmi tehisvalgusest põhjustatud võimalike kahjustuste eest. D'ARMATI prillid filtreerivad 100% sinisest valgusest alla 380nm ning 47% sinisest valgusest 380-500 nm spektrumis. Lisaks on kõikidel prillidel UV-400 kaitse.

Kuni aasta lõpuni saab sooduskoodiga «PM15» soetada D'ARMATI sinise valguse prillid -15% soodsamalt.

Vaata lähemalt www.darmati.eu

Foto: D’ΛRMΛTI
Copy
Tagasi üles