Hüvitist nõudnud Robert Sarv kaotas kohtus talunikule (2)

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Robert Sarve hagi Valga asevallavanema ja lihaveisekasvataja Kaupo Kutsari vastu jõuab ringiga taas maakohtusse.
Robert Sarve hagi Valga asevallavanema ja lihaveisekasvataja Kaupo Kutsari vastu jõuab ringiga taas maakohtusse. Foto: Arvo Meeks/ Raul Mee

Netisõimu vastu võitlev vandeadvokaat Robert Sarv sattus esindaja rollist hoopiski hageja rolli: nimelt kaebas ta ebaõigete andmete jagamise eest kohtusse Valgamaa taluniku ning nõudis temalt mittevaralise kahju hüvitist kohtu äranägemisel. Tänaseks on ka ringkonnakohus otsustanud Sarve nõude rahuldamata jätta. 

Lugu sai alguse 2020. aasta suvel, kui talunik Kaupo Kutsar jagas sotsiaalmeedias õigusbüroo Õigusnõu pressiteadet. Teates oli muu hulgas kirjas, et büroo kutsub oma klientide soovil koonduma inimesi, kes on saanud vandeadvokaat Robert Sarvelt nõudekirja seoses väidetavalt ebasobiliku kommentaari avaldamisega. Samuti kirjutati, et büroo poole on pöördunud inimesed, kes on seadnud kahtluse alla Sarve juhitava advokaadibüroo Emerald Legal väljastatud nõudekirja seaduslikkuse ja moraalse küsitavuse, kuna nõudekirjas esinevad kõik väljapressimisele viitavad asjaolud.

Kaupo Kutsar jagas kõnealust postitust grupis Valgamaa Inimesed ja pani postituse pealkirjaks «Sõnavabadus on väärtus». Just väljapessimise mainimine jagatud teates tõi Kutsarile lõpuks kaasa kohtutee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles