TREILER «Ozarki» staar mängib Netflixi sarjas kurikuulsat võltspärijannat

Spekter
Copy
«Ozarki» staar Julia Garner kehastab Netflixi sarjas «Inventing Anna» võltspärijanna Anna Sorokinat.
«Ozarki» staar Julia Garner kehastab Netflixi sarjas «Inventing Anna» võltspärijanna Anna Sorokinat. Foto: Netflix

Netflixi jõuab veebruaris tõsielust inspireeritud telesari «Inventing Anna» («Leiutades Annat»), mis räägib New Yorgis rikkurite sekka imbunud petisest Anna Sorokinast.

 

Praegu 30-aastane Anna Sorokina on Saksa päritolu Venemaal sündinud naine, kes saatis ajavahemikus 2013 kuni 2017 korda pika rea kelmusi, tüssates nii pankasid, hotelle kui ka jõukaid tuttavaid uskuma, et ta on püstirikas pärijanna, kel on kümnetesse miljonitesse ulatuv varandus.

Alates 2011. aastast Pariisis ja Londonis elav noor naine alustas oma karjääri suhtekorraldaja ning ajakirjanikuna ja asus ühel hetkel kasutama nime Anna Delvey, leiutades omale uue identiteedi. 2013. aastal reisis ta New Yorki moenädalat kajastama ning sõlmis seal tutvusi, teeseldes, et ta on elitaarse kunstiklubi rajaja. Järgneva paari aasta jooksul pettis ta oma tuttavatelt välja suuri rahasummasid ning sooritas finantspettusi, kuni ta 2017. aastal arreteeriti ja 2019. aastal süüdi mõisteti.

Karistuseks määrati talle 4 kuni 12 aastat vanglakaristust, 24 000 dollarit trahvi ja ligi 200 000 dollari suurune kahjunõue.

Anna Sorokina New Yorgi osariigi peakohtus aastal 2019.
Anna Sorokina New Yorgi osariigi peakohtus aastal 2019. Foto: SCANPIX

Kuigi vanglast vabanes naine tänavu varakevadel, viibib ta siiani viisarikkumise tõttu USA immigratsiooniosakonnas ning ootab deporteerimist Saksamaale.

Äsja ilmus naisega ka intervjuu:

Avalikkuse ette jõudis Sorokina lugu läbi The New York Timesi paljastava artikli, mis jäi silma USA telesarjade kuninganna Shonda Rhimes'ile («Grey anatoomia», «Bridgerton»), kes ostis loo ekraniseerimisõiguse 140 000 dollari eest oma Shondalandi produktsioonifirmale – raha ei läinud aga kelmi taskusse, vaid võlgade katteks.

Nüüd on sari valmis vändatud, Netflixile müüdud ja eetrivalmis. Sorokinat kehastab seriaalis Netflixi hittsarjas «Ozark» kuulsaks saanud Julia Garner. 

Vaata värsket treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles