ELU24 AUSTRIAS Braueri kohvik Viini moodi? Tänavatel patrullib politsei, kuid äri käib salamisi ikka edasi

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Viini tänavatel võib näha palju politseinikke.
Viini tänavatel võib näha palju politseinikke. Foto: Imago/ScanPix

Austrias kehtib alates tänasest kõikidele inimestele sisuline liikumiskeeld, mis tähendab, et turistid siia enam oodatud ei ole ning kohalikud võivad kodust lahkuda vaid äärmisel vajadusel. Sellest olenemata avastasime kohviku, mis oli endiselt avatud ning kus vaktsiinitõendi vastu huvi ei tunta! Kõlab tuttavalt?

Linn oli juba varahommikul märgatavalt vaiksem kui möödunud nädalavahetusel. Kostus vaid üksikuid sireene ning tänavatel ja parkides võis märgata hobijooksjaid ning koertega jalutajaid. Mõnel võis käes näha ka poekotti. Kõik see on veel ju veel lubatud: inimesed võivad vajadusel käia toidupoes ning apteegis, teha väljas tervisejooksu ja käia koeraga jalutamas. Tuled põlesid ka hambaarsti kabineti akendes.

Enamik poode, kohvikuid ja restorane on siiski kinni ning kõik kultuuriüritused jäävad ära. Küll aga leidsime juba hommikul ühe kohviku, mis ei olnud täna veel uksi sulgenud. Kohvikusse sisenedes ei küsinud keegi ka vaktsiinipassi, jutt oli lühike ja konkreetne: müüme ainult kaasa, siin sees istuda paraku ei tohi. Kohvikus avanenud vaatepilt rääkis aga teistsugust lugu: seal veetsid mõnusalt aega vähemalt kolme laua jagu kliente, kelle hulgast võis leida nii lapsi kui ka täiskasvanuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles