TREILER «Downton Abbey» looja uus sari viib kullatud ajastu New Yorki

Spekter
Copy
«The Gilded Age» («Kullatud ajastu»)
«The Gilded Age» («Kullatud ajastu») Foto: HBO

HBO toob jaanuaris teleekraanile «Downton Abbey» autori Julian Fellowesi uue seriaali «The Gilded Age» («Kullatud ajastu»).

«Uues maailmas on kanda kinnitamas uus ajastu. «Kullatud ajastu» tegevus algab 1882. aastal, kui noor Marian Brook kolib isa surma järel Pennsylvaniast New Yorki, et asuda elama oma rikastest pärijannadest tädide juurde. Kas Marian asub tallama talle ühiskonnas ette määratud rada või asub ta ise oma saatust sepistama?» seisab sarja tutvustuses. 

Sarjas löövad kaasa mitmed tuntud näitlejad, eesotsas HBO hittsarjast «Seks ja linn» tuntud Cynthia Nixon, kes paari aasta eest New Yorgi osariigi kuberneriks kandideeris. Nixon kehastab peategelase üht tädi, teise rollis astub üles Christine Baranski, kes on Eesti publikule tuttav «Mamma Mia» filmidest. 

Kullatud ajastuks hüütakse epohhi 19. sajandi lõpu Ameerika Ühendriikides, mida iseloomustasid kiire linnastumine, sisseränne, majanduskasv ja sotsiaalsed muutused, mille tingisid ühiskonnas «vana raha rahva» kõrval püünele kerkivad uusrikkad – just vanade ja uute kommete põrkumisest sari suuresti räägibki.

Märtsis näeb ilmavalgust uus «Downton Abbey» film, kus on samuti kätte jõudnud uus ajastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles