Craig David “Greatest Hits”

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graig David "Greatest Hits".
Graig David "Greatest Hits". Foto: Plaadi esikaas

Craig Davidi debüütalbum «Born To Do It» (2001) oli hea plaat, praegu saab sellest isegi paremini aru kui siis. Koos MJ Cole'i ja Craigi algsete koostööpartneritega, Artful Dodgeriga olid nad mürgeldavast speed garage'ist voolitud UK garage'i soulima, helgema poole väljapaistvaimad artistid. Craigi ja Dodgeri-meeste «Rewind» oli hümn! See on ka siin peal.

UK garage elas oma aja ära, asemele on tulnud grime, bassline house, dubstep jne, aga Craig, kes oma garaaživalemis varem segas rnb'd ja 2step'i, suundus alates oma teisest albumist kahjuks lääge meinstriim-rnb tegijate lõpututesse ridadesse. Kuula seda õudust: «You Don't Miss Your Water».

Kogumikul on lisaks mitmetele tema esimese plaadi hittidele kenamaid hetki ka hilisemast loomingust, nagu teise albumi veel ukg tuules tehtud «What's Your Flava». Lõbus on uus lugu koos Roll Deepi MC Tinchy Stryderiga «Where's Your Love», mis mälestab seda, mis omaaegses ukg-s šeffi oli: vokaalid deep house'ist, saundid jazz'ist, rütmid terava noaga hakitud, sündid happes ligunenud. Teine uus lugu «Insomnia» on kilisev uptempo kiljumine Timbalandi kambajõmmi Jim Beanzi käpa alt, pole ka ullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles