Sõltumatu uurija väitel tegi ta nullpatsiendi ehk esimese koroonaviirusse haigestunu kindlaks (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Hiina Wuhani Huanani kala- ja mereandide turg, kus võis seni leviv koroonaviirus võis alguse saada, kuid see ei ole täiesti kindel
Hiina Wuhani Huanani kala- ja mereandide turg, kus võis seni leviv koroonaviirus võis alguse saada, kuid see ei ole täiesti kindel Foto: REUTERS/Thomas Peter/File Photo/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Arizona ülikooli viiruste evolutsiooni teadlase Michael Worobey arvates võis seni maailmas leviv koroonaviirus saada siiski 2019. aasta lõpul alguse Hiina Wuhani kalaturult, kuigi viimasel ajal on seda kahtluse alla seatud.

Worobey teatel peab enamik koroonaviiruse uurijaid uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 esimeseks patsiendiks 41-aastast Wuhani raamatupidajat, kuid tema andmetel on selleks hoopis Wuhani kalaturu müüja, teatab nytimes.com.

Maailmas juba poolteist aastat möllavat koroonaviirust uurivad teadlased on üksmeelel, et uus viirus jõudis loomadelt inimesele, mitte ei pääsenud juhuslikult välja Hiina Wuhani kõrge turvatasemega viiruste uurimislaborist. Siiski ei ole lõpuni teada, kuidas viirus ootamatult levima hakkas ja seni muteerub.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles