PÖFFi päeva pärlid: publikut asub hurmama Liam Neesoni poeg

Spekter
Copy
Micheál Richardson filmis «Oleme teel» (On Our Way)
Micheál Richardson filmis «Oleme teel» (On Our Way) Foto: Filmikaader

12. novembrist 28. novembrini toimuval PÖFFil näeb laia valikut uusi filme üle maailma. Siin on paar valitud pärlit tänasest kavast.

«Miks ei mahu suured emotsioonid inimesesse ning nende tundmiseks tuleb endast välja minna? Laupäevane filmivalik läheb avastama sisemaailmu, kus võtab lisaks armastusele maad ka väga palju hirme. Siin leidub suuri südameid, mis valutavad hirmust kaotada oma teine pool. Samuti ka neid eksinud hingi, kes kardavad kaotada hoopis iseennast. Täna on päev need tunded kogu ulatuses mõtteisse laiali laotada ja täiel rinnal läbi tunda,» tutvustab festival päeva programmi.

Vaata PÖFFi tänast kava siit.

Micheál Richardson filmis «Oleme teel»
Micheál Richardson filmis «Oleme teel» Foto: Filmikaader

Üheks tänaseks pärliks on kahtlemata näitlejana tuntud noore režissööri ja stsenaristi noor Sophie Lane Curtise kireva ja üleloomuliku 3-osalise indie-filmi «Oleme teel» maailma esilinastus, kuhu filmitegijad ise ka kohale tulevad. Filmis teeb oma esimese peaosa Hollywoodi staar Liam Neesoni 26-aastane poeg Micheál Richardson. Tema esitatud Henry igatseb kurbusega taga oma ema, keda mängib omakorda näitleja lihane nõbu Daisy Bevan. Et pereafäär oleks täiuslik, ühineb selle intrigeeriva kameega ka noormehe vanaema Vanessa Redgrave koos oma abikaasa Franco Neroga.

Liam Neesoni mängis koos oma poja eelmisel aastal kinodes jooksnud romantilises draamas «Armastusega Itaaliast». Koos astusid isa-poega üles ka põnevikus «Külm tagaajamine» (2019).

25. Pimedate Ööde filmifestival

Kokku on 12. novembrist 28. novembrini toimuva festivali põhiprogrammis 181 filmi 74 riigist. 20 000 euro suurusele peaauhinnale kandideerib 19 filmi. Neljas võistlusprogrammis on kokku 34 maailma- ja 31 rahvusvahelist esilinastust.

Samal ajal toimub noorte- ja lastefilmide festival Just Film, lühifilmide ja animatsiooni festival PÖFF Shorts, Ida-Virumaal Vene filmide festival Kinoff ja PÖFFi filmitööstusüritus Industry@Tallinn & Baltic Event.

Alates 29. novembrist on avatud ka PÖFFi veebikino – kokku on kavas kuni 30 festivali filmi, sealhulgas võidutöid, mida saab vaadata üle terve Eesti. 22. novembrist on samas nähtavad ka lühifilmide ja animatsiooni festivali PÖFF Shorts filmid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles