KUIDAS SEE VÕIMALIK ON? ⟩ Vaktsineerimas käinud eestlannast sai pärast kolmandat süsti mees

Copy
Vatsineerimisega seotud paberimajanduses leidub vigu.
Vatsineerimisega seotud paberimajanduses leidub vigu. Foto: Shutterstock/ Kuvatõmmis digilugu.ee

Kolmapäeval andis ajakirjanik ja suhtekorraldaja Toomas Mattson sotsiaalmeedias teada, et tema naiskolleeg luges pärast kolmandat süsti vaktsineerimisteatiselt, et ta on nüüd meessoost.

Toomas Mattson tegi Facebooki postituse, mis ajas inimesed korralikult segadusse. «Hoiatus, mida kolmas vaktsiinisüst võib teiega teha – üleöö muutub teie sugu. Kahtlustan, et siin on tegu miski homode vandenõuga,» naljatles ta. 

«Õige rubriik on muidugi «Meditsiinivaldkonna IT-imedest». Nimelt – mu naiskolleeg, mitme lapse ema, käis kolmandat sutsu saamas. Suur oli tema imestus, kui ta nüüd patsiendiportaali vaktsineerimisteatiselt luges, et ta on nüüd mees. Isikukood ja kõik endine, aga kirje «Sugu: mees». Huvitav, et selline viga saab üldse tekkida, sest sama kirje sisaldab ju ka isikukoodi, milles omakorda ka sugu,» imestas Mattson.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse kommunikatsioonijuhi Karilin Engelbrechti sõnul saab selline olukord tekkida, kui viga on meditsiiniteenuse osutaja tarkvaras, millega immuniseerimisteatis on loodud. «Selline teatis tuleks ära kustutada ja teha uus, õige sooga. Patsiendiportaalis seda kuidagi muuta ei saa,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles