Prantsuse spordipood üritab kanuude müügi lõpetamisega takistada migrante ületamast La Manche’i väina

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsuse rannavalve helikopterilt juulis 2019 tehtud foto migrantidest La Manche'i väinas Calais' lähedal. Prantslaste teatel oli väikeses paadis 11 inimest, kes päästeti. Sel aastal on üha rohkem migrante üritanud jõuda üle Prantsusmaad ja Suurbritanniat lahutava väina
Prantsuse rannavalve helikopterilt juulis 2019 tehtud foto migrantidest La Manche'i väinas Calais' lähedal. Prantslaste teatel oli väikeses paadis 11 inimest, kes päästeti. Sel aastal on üha rohkem migrante üritanud jõuda üle Prantsusmaad ja Suurbritanniat lahutava väina Foto: HO/AFP/Scanpix

Prantsuse spordikaupade kett Decathlon langetas otsuse, et ei müü enam oma Põhja-Prantsusmaa poodides kanuusid. Selle eesmärk on takistada migrantide liikumist üle La Manche’i väina Prantsusmaalt Suurbritanniasse.

Poe teatel ei müüda kanuusid enam väina ääres asuvas Calais’s ega ka Grande-Synthes, kuna sealsetest poodidest ostetud kanuusid ei kasutata ainult sihtotstarbeliselt ehk sportimiseks ja veematkaks. Neid on hakanud ostma migrandid, kes tahavad jõuda Ühendkuningriiki, teatab afp.com.

Dechatloni esindajate sõnul on nad kaasvastutajad, kui nende müüdud kanuud kasutav migrant satub Prantsusmaad ja Suurbritanniat eraldaval väinal ohtu või isegi hukub. Poeketi teatel jätkavad nad Põhja-Prantsusmaa poodides päästevestide ja teiste veesporditarvete müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles