VIDEO ⟩ Mallorcal lennukist põgenemine paljastas migrantide uue ja odava tee EL-i

Inna-Katrin Hein
Copy
Hispaania Mallorca saare Palma lennuväljal hädamaandunud lennukist põgenesid migrandid, kellest osa tabati
Hispaania Mallorca saare Palma lennuväljal hädamaandunud lennukist põgenesid migrandid, kellest osa tabati Foto: JAIME REINA/Scanpix

Lennufirma Air Arabia Maroc lennuk Airbus A320 tõusis 5. novembril õhku Marokost Casablancast, et lennata Türki Istanbuli. Üsna pea pärast õhkutõusmist tundus stjuardessidele, et Maroko passiga 32-aastasel reisijal tekkis haigushoog, mis võis olla tingitud diabeedist.

Lennuki kapten palus luba hädamaanduda Hispaania Mallorca saare pealinna Palma lennuväljal. Pärast maandumist viidi haigushooga mees saare haiglasse, kuhu teda saatis üks ta kaasmaalane, teatab afp.com. 

Samal ajal hakkas rühm reisijaid nõudma, et nad tahavad lennukist välja, sest seal on klaustrofoobne. Kuna lennuki uks oli avatud ja trepp ukse juures, surusid välja tahtnud reisijad end neid takistada üritanud stjuardessidest mööda ja jõudsid lennuväljale. Pardameeskonna teatel lahkus lennukist umbes 20 inimest, kes kõik olid marokolased, välja arvatud üks palestiinlane. Mehed jooksid üle õhkutõusmis- ja maandumisradade, jõudes lennuvälja piirava aia juurde, millest ronisid üle ja kadusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles