VIDEO ⟩ Püha sinine! President Macron muutis vargsi Prantsuse lipu värvi

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsuse president Emmanuel Macron rääkimas Liibüa-teemalise konverentsi pressikonverentsil 12. novembril 2021 Pariisis. Ta kõrval on näha Prantsusmaa ja Euroopa Liidu lippe
Prantsuse president Emmanuel Macron rääkimas Liibüa-teemalise konverentsi pressikonverentsil 12. novembril 2021 Pariisis. Ta kõrval on näha Prantsusmaa ja Euroopa Liidu lippe Foto: YOAN VALAT/Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron vahetas vargsi Prantsuse lipu värvi. See ei ole totaalne muutus, vaid trikoloori sinine värv on vahetatud tumedama vastu, eelkõige lipul, mida kasutatakse presidendi ametlikel sündmustel.

Prantsuse parlament kiitis juba möödunud aastal heaks, et lipu senise sinise asemel võetakse kasutusele mereväesinine. Tumedama sinisega Prantsusmaa lipud on olnud juba ligi aasta presidendi residentsis Élysée palees ja ka parlamendi ruumides.

Prantsuse meedia kirjutas riigilipu sinise muutusest, kasutades levinud väljendit «Sacré bleu!», mis on otsetõlkes «püha sinine», kuid tähendab «pagan võtaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles