TREILER Alanis Morrisette ei taha, et sa seda «nilbet» dokki vaataksid

Spekter
Copy
Alanis Morissette bändiga aastal 1996
Alanis Morissette bändiga aastal 1996 Foto: SCANPIX

HBO Maxis esilinastub 18. novembril dokumentaalfilm «Jagged», mis räägib Alanis Morissette'i elust ja tähelennust. Kanada muusik filmi heaks ei kiida ning keeldub seda promomast, kuna dokk olevat nilbe

110 minuti pikkune dokk sai pealkirja muusiku 1995. aastal ilmunud kolmanda stuudioalbumi «Jagged Little Pill» järgi, mida müüdi 33 miljonit koopiat. Just sellesse aastasse voogedastusplatvormi Music Box muusikafilmide sarjas ilmuv dokk vaataja viibki, kohtuma vaid 21-aastase lauljatariga, kelle muusika võlus ootamatult kogu maailma ning kellest sai vaat et üleöö planeedi suurim rokksensatsioon.

Paraku ei ole filmi väljatuleku üle sugugi õnnelik Morissette ise, kes on Toronto filmifestivalil esilinastunud doki vastu ka avalikult vaenu väljendanud ning jättis ka filmi esilinastusele demonstratiivselt minemata. Ta süüdistab filmitegijaid usalduse kuritarvitamises ja väidab, et film, mis sisaldab temaga tehtud avameelset ja väga isiklikku intervjuud, sisaldab valesid ja väärtõlgendusi. «See ei ole lugu, mida ma olin nõus rääkima,» on ta öelnud. 

Nimelt paljastab muusik dokis, et koges 15-aastaselt seksuaalset ahistamist viie täiskasvanud mehe poolt ning sellest tulenevalt olevat filmitegijad kogu tema loo seksuaalse alatooniga üles ehitanud. «Olin nõus osalema dokis, mis tähistab mu albumi 25. sünnipäeva, ning andsin intervjuu väga õrnas seisundis,» selgitab keset pandeemiat lapse saanud ning sünnitusjärgset depressiooni põdenud 47-aastane muusik oma ametlikus pöördumises. «Nad meelitasid mind näilise turvatundega ja nende nilbe eesmärk sai selgeks, kui mulle näidati filmi esimest versiooni. Sain sel hetkel aru, et meie visioon filmist ei klapi üldse,» lisas ta.

Film tuleb välja sellegipoolest. Morissette'il on vastulöögina aga käsil oma elust komöödiasarja väntamine ameeriklaste ABC telekanlil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles