Abraham Lincoln leiutas interneti naerusümboli juba 1862?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abraham Lincoln
Abraham Lincoln Foto: AP / Scanpix

USA ajaloolased leidsid president Abraham Lincolni 1862. aasta kõnest märgi, mis meenutab tänapäeva interneti naerusümbolit ;).

Ajaloolastel tekkis küsimus, kas tegemist on tõesti tänapäeval kasutatava sümboli või lihtsalt kirjaveaga, kirjutab The New York Times.

Lincolni kõne kajastasid ka 1862. aasta ajalehed ning seal oli kirjeldatud kuulajate reageeringuid. Väidetavalt avaldasid meediaväljaanded kõned täismahus.

«….. there is no precedent for your being here yourselves, (applause and laughter ;) and I offer, in justification of myself and you, that I have found nothing in the Constitution against,» seisis ajalehes.

« Ajalehes oli ;) märgi juures märkus: aplaus ja naer. President pidas kõnes pausi, sest kuulajad hakkasid naerma. See võib võtta kui naerusümbolit,» laususid uurijad.

Ajaloolased lisasid, et tegemist võib siiski olla kirjaveaga, kuigi käsitsi laotud ajalehtedes olid kirjavead harvad. 

Abraham Lincoln (12. veebruar 1809 Hardin County, Kentucky – 15. aprill  1865 Washington D.C.) oli Ameerika Ühendriikide poliitik ja 16. president 1861–1865.

Lincoln oli esimene Vabariikliku Partei esindaja USA presidendi ametis. Tema valitsusaja peamisteks saavutusteks peetakse orjanduse kaotamist Ameerika Ühendriikides (1. jaanuaril 1863) ja neli aastat kestnud kodusõja võitmist (9. aprillil 1865).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles