Poola-Valgevene piiril püüavad migrandid laste jalgu ja käsi soojendada kilekottidega (1)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Migrandid Valgevene-Poola piiril.
Migrandid Valgevene-Poola piiril. Foto: TASS/Scanpix

Helsingin Sanomati ajakirjanik sattus Poola-Valgevene piiril kokku päevi metsas ekselnud perekonnaga, kes on sidunud laste jalgade ja käte külge kilekotid, lootes, et need hoiavad veidigi sooja.

«Nii külm on. Ma ei tea, kuhu minna. Keegi pole meid aidanud. Loodan, et aitate meid,» sõnas migrandist pereisa Sagvan, kes oli päevi laste ja naisega metsas ekselnud.  

Białowieża igihaljas metsas on ööd külmad ning Sagvan on pisarates ja laste pärast suures mures. Tema naine on sidunud pooleteiseaastase tütre jalgade ja käte otsa kilekotid lootuses, et need hoiavad natukenegi last soojas.

Ainus asi, millest perekond julgeb praegu unistada, on soe koht, kus veeta kasvõi üks öö, ja natukene süüa, kirjutab Helsingin Sanomat.

Perega on kaasas ka Sagvani sõber Abdrahman. Nad kõik on pärit Iraagist, kust nad umbes kaks nädalat tagasi bussiga Türki suundusid. Türgis veetsid nad viis päeva ja pärast viisa saamist sõitsid Valgevenesse, kus nad viidi Poola piirile. Seal on aga käimas keeruline ja aina süvenev piirikriis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles