EKRE esitas riigikogule eelnõu, et Covid-19 testi negatiivset tulemust hakataks taas aktsepteerima (1)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
17.10.2021, Tallinn. Kohalike omavalituste volikogude valimised. EKRE valimispidu. Martin Helme ja Mart Helme.
17.10.2021, Tallinn. Kohalike omavalituste volikogude valimised. EKRE valimispidu. Martin Helme ja Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu

EKRE jonni ei jäta ning esitas riigikogule eelnõu, et avalikes kohtades ja üritustel hakataks Covid-19 kiirtesti negatiivset tulemust jälle aktsepteerima nakkusohutuse tõendina. Kas sellega soovitakse avalikud üritused ja teised kultuurisündmused taas elustada?

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) andis täna sotsiaalmeedia vahendusel teada, et esitasid riigikogule eelnõu, millega soovivad tuua ühiskonda võrdsust.

Erakonna sõnul ei kindlusta vaktsineerimispass, et selle vaktsineeritud omanik ei võiks olla haigestunud või nakkuse kandja ja seega teisi isikuid nakatada.

«Näiteks noored, kellel ei ole ühtegi põhjust ja vajadust end vaktsineerida, või inimesed, kes ei saa seda lihtsalt tervislikel põhjustel teha, ei oleks ühiskonnast välja lõigatud ja meile igapäevaselt tavapäraste tegevuste tegemiseks ei oleks eelistatud ainult vaktsineeritud või viiruse läbipõdenud,» selgitas erakonna aseesimees Jaak Madison, kes soovib, et riigis oleks kõigil ühtsed võimalused.

Veel kirjutab EKRE Facebookis, et erinevalt vaktsineerimispassist annab just negatiivne testitulemus kindlustunde, et inimene ei ole koroonaviirusega nakatunud ega ohusta teisi.

Kui nimetatud eelnõu läbi läheb, saaks meelelahutus- ja kultuurisektor taas täistuuridel tööd alustada.

Helle-Moonika Helme sõnul on praegune valitsus saanud hakkama lausa suure sigadusega, lükates vastutuse enda pealt tööandjatele. «Kui valitsus kehtestaks ise need piirangud, peaks riik kompenseerima ettevõtetele saamata jäänud tulu,» sõnas ta.

Veel lisab Helme, et Eesti on ainus riik, kus ei aktsepteerita negatiivset PCR-testi. «Välismaale testiga saan, aga kodukoha kohvikus kohvi ja kooki nautida ei saa.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles