KLIPP SAATEST ⟩ Roald Johannson tutvub Eesti jahipidamise eripäradega

Spekter
Copy
«Roaldi retked Eestis»
«Roaldi retked Eestis» Foto: Kanal 2

Kanal 2 tänases saates «Roaldi retked Eestis» puhutakse jahisarve ja peibutatakse põtra, pildistatakse kopra ja vilistatakse värbkakk oma pesast välja.

Eestis on hinnanguliselt 15 000 jahimeest, mis on Kaitseliidu järel suurim hulk relvahoidjaid Eesti vabariigis. Kaunis kuldne sügis tähendab muuseas ka põdrajahi hooaja algust, millest saatejuht Roald Johannson ka osa võtab.

Vätse külas on jahihooaja avapäeval kokku tulnud kuuskümmend jahimeest -ja naist. «Mehed, kes kui vangis elan'd, pole ammu metsas käin'd,» parafraseerib jahikorraldaja Endrik Raun tuntud lastelaulu, kirjeldamaks avajahti kui oodatuimat päeva jahimeeste sügises. «Seltskonnamelu on suur osa jahist, miks siia üldse tullakse,» ütleb kogenud kütt Ats, kellel on vanust turjal juba 80 aastat.

Mida jahimehele kunagi soovida ei tohi ja mis sõnumiga ta metsa tuleb saata, selgub juba saates.

Hoopis teistlaadi jaht ootab Roaldi ees aga Vahi külas. Tuntud loodusfotograaf Remo Savisaare «relvaks» on fotoaparaat ja ulukite verd see mees ei vala. «Enamasti proovin olla jälgija rollis, aga vahel ka kutsun looma,» kommenteerib fotograaf oma õnnestumisi kaameraga.

«Roaldi retked Eestis. Jahi eripära» on Kanal 2s täna kell 20.

Vaata saadet Apollo TVs. Konto loomisel esimesed 30 päeva teenus tasuta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles