MIS JUHTUS? ⟩ «Harry Potteri» 18-aastaselt mõrvatud näitlejast valmis dokk

Spekter
Copy
Mõrvatud Rob Knox Marcus Belby rollis filmis «Harry Potter ja segavereline prints»
Mõrvatud Rob Knox Marcus Belby rollis filmis «Harry Potter ja segavereline prints» Foto: Filmikaader

Filmis «Harry Potter ja segavereline prints» mänginud ja vahetult võtete järel hukkunud 18-aastasest Rob Knoxist on valminud dokfilm. Tragöödiast on möödunud 13 aastat, kuid noormehe vanemad ei leia rahu ning usuvad, et on aeg juhtunust avameelselt rääkida.

Film kannab pealkirja «(K)nox: The Rob Knox Story» ning ehkki uudis doki kohta ületas seoses levitaja leidmisega uudiskünnise täna Variety veegudel, siis on see linastunud festivalidel juba enam kui aasta aega. Millal film laiema avalikkuse ette ja digilevisse jõuab, pole veel avaldatud.

Selgub, et traagiliselt siit ilmast lahkunud noore näitleja endagi auks peetakse alates tema hukkumisest Londonis igal aastal temanimelist filmifestivali, innustamaks noori filmitegijaid. Ka doki tegemise ajendiks on Knoxi vanemate kinnitusel just suurem eesmärk: juhtida tähelepanu noorukite riskikäitumisele, eriti just tänaseni lokkavale külmrelvavägivallale Suurbritannias. BBC andmetel suri ajavahemikus 2009 kuni 2020 noa läbi riigis 2400 inimest. «See on pandeemia, nagu Covid,» leiab Knoxi isa. 

Just noahoobi tagajärjel Londonis pärast võtete lõppu linna peal lõõgastunud Rob Knox 2008. aasta 24. mail elust ilma jäigi, kui asus vägivaldseks kiskunud rüseluses oma nooremat venda kaitsma. Knoxile saatusliku hoobi andnud nooruk saadeti eluks ajaks trellide taha.

Rob Knox alustas näitlemisega 11-aastaselt ning tegi enne Potteri-rolli väikese kõrvalosa 2004. aasta müütilises märulis «Kuningas Arthur», kõrvuti Keira Knightleyga. Teatavasti oli noormehel soolas roll ka järgmises Harry Potteri filmipeatükis.

Rupert Grint ja Rob Knox
Rupert Grint ja Rob Knox Foto: Rob Knox Foundation
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles