SAHINAD ⟩ Leonardo DiCaprio hakkab mängima massimõrvarist kultusjuhti

Spekter
Copy
Leonardo DiCaprio Oscaritel 2020
Leonardo DiCaprio Oscaritel 2020 Foto: Valerie Macon/Scanpix

Oscari-võitja Leonardo DiCapriol on kuuldavasti käsil läbirääkimised filmistuudioga MGM, et asuda produtseerima filmi kultusjuht Jim Jonesist, keda näitleja ise ka kehastada plaanib.

 

Ameerika ususektijuht Jim Jones läks ajalukku kuulsaima massienesetapu korraldajana: novembris 1978 lahkus tema juhtimisel tsüaniidi manustades elust üle 900 inimese, kes olid mehe eestvedamisel kolinud elama džunglisse rajatud kommuuni. Hukkunutest kolmandik olid lapsed.

Jim Jones aastal 1976
Jim Jones aastal 1976 Foto: Scanpix

Indianast pärit Jim Jones kuulutas end Lenini, Buddha ja Kristuse reinkarnatsiooniks ning saavutas kahe aastakümne jooksul suure populaarsuse ka afroameeriklaste seas, kel oli parasjagu käsil suur vabadusvõitlus tsiviilõiguste eest. Algselt oma tähelepanu suurlinnadele pööranud sektijuht asus levitama ideed kommuunist, mis koos jüngritega sai ehitatud Lõuna-Ameerika põhjaosas asuvasse Guyanasse. Hakkasid levima kuuldused, et sektis esines emotsionaalset, füüsilist ja seksuaalset vägivalda ning Jonestowniks nimetatud kommuun sattus poliitilise surve alla, mille tulemusena orkestreeris Jim Jones massisuitsiidi ning tappis ka enda.

Massi-enesetapp Jonestownis
Massi-enesetapp Jonestownis Foto: Scanpix

Leonardo DiCapriot näeme peagi ekraanil Netflixi apokalüptilises satiirifilmis «Don't Look Up». Oscari-võitjast stsenaristi ja lavastaja Adam McKay («Asepresident») staaridest kubisev satiiriline ulmedraama räägib kahest astronoomist (DiCaprio ja Jennifer Lawrence), kes suunduvad globaalsele meediatuurile inimkonda läheneva komeedi eest hoiatama. Teistes osades astuvad üles Cate Blanchett, Meryl Streep, Timothée Chalamet, Chris Evans, Rob Morgan, Ariana Grande, Tyler Perry jpt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles