Kole lugu Kostiveres: avalikkusele justkui suletud looduskaitseala on kohaliku kogukonna tülli pööranud (1)

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Kole lugu Kostiveres: üks Eesti suurimaid looduskaitsealasid on avalikkusele justkui suletud ning kohalik kogukond on omavahel tülli pööranud
Kole lugu Kostiveres: üks Eesti suurimaid looduskaitsealasid on avalikkusele justkui suletud ning kohalik kogukond on omavahel tülli pööranud Foto: Kuvatõmmised Kanal 2 videost.

Kuidas jõuda Eesti ühe suurima ja tuntuima muinsuskaitse all oleva objekti, Kostivere karstiala juurde, kui tee sinna on piiratud elektrikarjustega? Karjataja tegevus on suutnud tülli ajada kohaliku Kostivere kogukonna ning konfliktil ei näi lõppu olevat.

Kostivere karstiala paneb tõepoolest imestusest õhku ahmima ka kõige looduskaugemad külastajad. Aastatuhandete jooksul on voolav vesi sealsesse Põhja-Eesti lubjakivisse uuristanud võimsad karstiurked. See on Eesti üks tuntuim ja suurim muinsuskaitse all olev objekt. 

Praegu on olukord aga trööstitu, sest karstialale saamiseks tuleb kohalike loodusgiidide sõnul läbida täielik kadalipp. «Ma olen südamepõhjani nördinud,» kommenteerib olukorda kohalik loodusgiid Arne Timm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles