Verine «Squid Game» murrab Eesti laste kingikotti. Punak: loodan, et lapsevanem on maske ostes saatest kuulnud

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Kõik hittsarjast tuntud maskid ei pruugi olla lastele sobilikud.
Kõik hittsarjast tuntud maskid ei pruugi olla lastele sobilikud. Foto: AFP / Scanpix

«Squid Game'i» peetakse Netflixi ajaloo üheks edukaimaks seriaaliks. Septembri keskpaigas esilinastunud hittsari on äärmiselt verine triller, mille vaatamine pole lastele kaugeltki soovitatav. Sellest olenemata kaubeldakse Facebooki turul sarja nänniga. «Super kingiidee oma lapsele jõuludeks või sünnipäevaks,» seisab müügikuulutuses.

Hittsarja tulekuga hakkas koolijuhtide hulgas levima mure, et mingil põhjusel siiski «Squid Game'i» näinud lapsed hakkavad sarjas toimuvat varem või hiljem imiteerima. Nii ilmus näiteks BBCs lugu sellest, kuidas kõigest kuueaastane Briti poiss hakkas sarjas nähtud vägivaldseid mänge järele proovima. Lincolnis asuva kooli direktor sattus poistekambale peale ning teavitas toimunust kohe ka nende vanemaid. Direktor pani lapsevanematele südamele, et lapsed kipuvad ebasobivaid sarju vanemate teadmata vaatama.

Sarja fenomen on jõudnud ka Eestisse. Netflixi vaadatavuse edetabel näitas alles mõne aja eest, et see on eestlaste hulgas kõige vaadatum seriaal. Facebooki turule on ilmunud eri pakkujatelt müügile maskid, mis on just «Squid Game'ist» tuttavad. «Super kingiidee oma lapsele jõuludeks või sünnipäevaks,» seisab ühes müügikuulutuses. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles