Islandi teismeline teeskles presidenti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefon
Telefon Foto: AP / Scanpix

Islandi teismeline teeskles oma riigi presidenti, helistas Valgesse Majja sooviga saada kontakti USA presidendi George Bushiga.

16-aaatasel Vifill Atlasonil õnnestus lõpuks pärast mitmeid edasiühendamisi jõuda Bushi erasekretärini, vahendab stuff.co.nz.

Islandi presidenti Olafur Ragnar Grimssoni teeselnud poiss sai sekretäri käest aja, mil Bushil oleks võimalik temaga rääkida. Sekretär pani USA presidendi päevaplaani kirja, et kahe riigijuhi kõne toimub järgmise nädala esmaspäeva õhtul.

Islandi politsei sai poisi vembule jälile ja ta viidi kaks päeva pärast kõne tegemist ülekuulamisele.

«Politsei selgitas mulle, et CIA võttis nendega ühendust ja palus välja selgitada, kes helistas Islandi numbrilt Valgesse Majja,» meenutas Atlason.

Teismeline jätkas, et tal on Valge Maja telefoninumber vähemalt neli aastat ta telefoni mälus olnud, kuid ta ei mäleta, kust ta selle sai.

Bushi pressiesindaja Dana Perino ütles, et Islandi poiss helistas Valge Maja üldnumbrile, millele kõik võivad helistada.

Islandi politsei juhi kinnitusel ei kavatse nad juhtumit edasi uurida. Ta lisas, et tal pole ka andmeid, kas USA võimud kavatsevad seda juhtumit lähemalt uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles