TULEKUL ⟩ Benedict Cumberbatchi parim roll? Vaata tänavuse suurima Oscari-soosiku värsket treilerit

Spekter
Copy
Benedict Cumberbatch pingelises preeriadraamas «The Power of the Dog»
Benedict Cumberbatch pingelises preeriadraamas «The Power of the Dog» Foto: Netflix

Ilmus täispikk treiler 1. detsembril publiku ette jõudvast vesterndraamast «The Power of the Dog», mis on Netflixi eesootava auhinnahooaja suurimaid trumpe.

Oscari-võitjast režissööri Jane Campioni («Klaver») lavastatud ja Veneetsia filmifestivalil esilinastunud Netflixi vesterndraama räägib farmerist (Benedict Cumberbatch), kelle vend (Jesse Plemons) toob nende majapidamisse uue naise (Kirsten Dunst) koos tolle noorukist pojaga (Kodi Smit-McPhee). Kinnise ja üleoleva iseloomuga mees asub oma uusi pereliikmeid kiusama, kuid loo käigus avaneb tee hoopiski armastusele.

Campion võitis filmi eest Veneetsia filmifestivalil parima režissööri preemia ehk Hõbelõvi (peapreemia ehk Kuldlõvi pälvib parim film – toim.) ning linalugu tunnistati mainekal San Sebastiáni filmifestivalil parimaks filmiks. Tunnustus tuli ka Toronto filmifestivalilt: nominatsioon parima filmi kategoorias ning parima kaameratöö eriauhind (operaator Ari Wegner).

Suurim auhinnaralli ootab aga alles ees, kui uskuda kihlveokontoreid (keda võib enamasti nendes küsimustes uskuda küll). Praegu on film esikohal parima filmi Oscari ennustusrallis ning Campion parima režissööri kategoorias. Terendab ka parima naiskõrvalosa ja parima ekraaniakaptsiooni kuldmehike – põhineb film nimelt kirjanik Thomas Savage'i 1967. aastal ilmunud romaanil.

Kriitikute poolt on film väga hästi vastu võetud – Rotten Tomatoes portaalis on filmi hindeks ülikõrged 92%. Kiidetakse suurepärast näitlejateansamblit ning iseäranis just Cumberbatchi, kes teeb filmis mitmete hinnangul elu parima rolli. Kusjuures, päriselu-elukaaslastest Dunsti ja Plemonsi asemel pidid filmis algselt rollid saama hoopis Elisabeth Moss ja Paul Dano. Mõistagi kiidetakse Campioni kui üht meie aja parimat filmilavastajat, kes suudab tuua vesternižanrisse haruldast psühholoogilist pinget.

Vaata ka augusti lõpus välja tulnud õrritusklippi:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles