Restoranipidajad pöördusid EASi vastu kohtusse ja saavutasid võidu

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Sten-Erik Jantson
Sten-Erik Jantson Foto: Pilt videost

Kevadel pidid ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) toetust saama Tallinna vanalinnas tegutsevad restoranid. Paraku jäid mõned restoranid toetusest ilma ning pöördusid kohtusse, kuna leidsid, et neile on liiga tehtud. Kohus tegi otsuse restoranipidajate kasuks ning nüüd on vastaspoolel aega edasikaebamiseks või otsuseks toetus välja maksta.

Mitme Tallinna vanalinnas tegutseva restorani omanik Sten Erik Jantson räägib Elu24-le, miks ta EASis pettus ning koos teiste restoranipidajatega kohtusse pöördus.

Koroonaviirusest tingitud olukorras on paljudel ettevõtjatel raskusi. Kuna riik kehtestab piirangud ja ettevõtja on kohustatud neid järgima, on loomulik eeldada, et riik ettevõtjatele raskel ajal toetust pakub. Ja seda võrdsuse printsiibi alusel. 

«Kevadel pidid EASi toetust saama Tallinna vanalinnas tegutsevad restoranid. Selgus aga, et toetusele kvalifitseerusid vaid Tallinna vanalinnas tegutsevad ettevõtted,» räägib Jantson. Tema restoranid jäid toetusest ilma seetõttu, et erinevad restoranid on koondunud ühe juriidilise keha alla. «Need restoranipidajad, kellel on iga restoran eraldi juriidilise keha all, said toetust,» selgitab Jantson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles