Nolani pommifilmiga liitusid kaks Hollywoodi superstaari

Spekter
Copy
Christopher Nolani filmi "Oppenheimer" kõrvalosades astuvad üles Matt Damon ja Robert Downey Jr.
Christopher Nolani filmi "Oppenheimer" kõrvalosades astuvad üles Matt Damon ja Robert Downey Jr. Foto: Filmikaader

«Teneti» lavastaja Christopher Nolan tuleb ülejärgmisel suvel välja mängufilmiga aatomipommi leiutajast J. Robert Oppenheimerist. Filmi näitlejate nimistusse lisandusid peaosatäitja Cillian Murphy kõrval äsja veel kaks Hollywoodi tippnäitlejat.

 

Variety vahendab, et ajaloolises draamas saavad võtmerollid Matt Damon ja Robert Downey Jr. Oscari-võitja Damon on varem mänginud ühes Nolani filmis, milleks on «Tähtedevaheline» (2014). Filmiportaalis IMDB on Nolani film juba Damoni tööde nimistusse lisatud ning tema rolliks on märgitud aatomipommi loomise projekti juhtinud kindralleitnant Leslie Richard Groves. Robert Downey Jr kehastub filmis Lewis Straussiks, kes tõusis ärimehest teise ilmasõja aegse USA tuumaenergia valdkonna juhtfiguuriks. Tema varem Nolani filmides mänginud ei ole. 

Peategelast kehastab Nolani järjekorras 12. filmis iiri näitleja Cillian Murphy, kes on Nolaniga koostööd teinud mitut puhku, sh mänginud «Pimeduserüütli» filmides, «Alguses» ja «Dunkirkis».

Linaloo pealkirjaks saab «Oppenheimer» ning võtted peaksid algama 2022. aasta alguses. Esilinastuse kuupäevaks on plaanitud 21. juulil 2023 (Nolani filmid esilinastuvadki harjumuspäraselt juulikuus).

Cillian Murphy märulis «Anna» (2019)
Cillian Murphy märulis «Anna» (2019) Foto: Scanpix

Filmi aluseks on Pulitzeri preemia pälvinud 2006. aasta elulooraamat «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer», mille autorid panustasid biograafia valmimisse 25 aastat oma elust.

«Oppenheimer», nagu «Tenetki», võetakse üles muu hulgas suureformaadiliste IMAXi filmikaameratega. Pärast pikki aastaid on Nolan katkestanud partnersuhted Warner Brosi stuudioga ning suurejooneline elulugu jõuab maailma kinoekraanidele hoopis koostöös Universaliga.

Stsenaariumi autor on Nolan ise ning filmi produtseerib lavastaja abikaasa ja pikaajaline koostööpartner Emma Thomas. Kaameratöö usaldab Nolan taas oma ihuoperaator Hoyte van Hoytema kätesse ning muusika kirjutab filmile «Teneti» helilooja Ludwig Göransson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles