Muusik Kerdo Mölder neab praeguse valitsuse maapõhja ja plaanib Eestimaa tolmu jalgadelt pühkida (6)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Kerdo Mölder
Kerdo Mölder Foto: Promopilt

Ansambli Respekt solist Kerdo Mölder on teinud enda sõnul valitsusele lobitööd, aidates suurendada Eestis vaktsineeritute protsenti. Nüüd tunneb ta, et riik on teda reetnud, ega pea enam koroonapassi vajalikuks.

Eelkõige laulmisega leiba teeniv Kerdo Mölder on nördinud valitsuses ja selle töös, mistõttu tuleb tal leida taas uus amet, et end ära elatada. «See on lausa sigaduse tipp!» lajatas ta.

Möldri sõnul tegid paljud artistid riigile justkui lobitööd, kutsudes fänne üles end vaktsineerima, et meelelahutussektor lahti jääks. Suures usus lootis ka tema, et valitsus peab oma sõna ning tal ei tule enam muretseda, kas homme on perele midagi lauale panna või mitte.

«Valitsus lubas korduvalt ja korduvalt, et selliseid piiranguid ei tule! Kas valitsusel on tekkinud hetkeks küsimus, miks rahvas enam riiki ei usalda? Kuidas saab usaldada riiki, kelle liikmete sõnad ei maksa enam mitte midagi!? Sellel valitsusel puudub selgroog!» rääkis Mölder, olles kaotanud enda sõnul usu Eesti riiki.

Tervise- ja tööministri Tanel Kiige lubadusi ei suutvat laulja enam isegi mitte kirja panna. Ta loodab ministri lubadusele, et too astub tagasi, kui haiglad on taas ülekoormatud.

Laulja sõnul on koroonapiirangute tõttu kaotanud mõned meelelahutajad lausa oma kodu, kuid nimesid ta mainida ei taha. Mölder usub, et samal ajal kuhjavad valitsuse liikmed poes ostukorvi head ja paremat täis ning maksavad sealjuures ka oma uhkete maasturite ja villade liisinguid.

«Kogu meelelahutus- ja kultuurisektor peab taas oma planeeritud esinemised ja üritused tühistama ja käed oma sissetulekust puhtaks pesema. Ma ei taha lihtsalt mõelda, mis juhtub nüüd selles sektoris – valitsus lükkas jalaga vee alla ka need, kellel veel nägu oli veest väljas ja viimaseid hingetõmbeid tõmbas!» rääkis Mölder, kes mõtleb sellele, kuidas edaspidi hakkama saada.

Ta palub valitsuselt põhjendust, miks peavad nüüdsest kõik meelelahutusüritused kell 23 õhtul lõppema. «Kas mitte polnud ka see valdkond selle koroonapassi üks prioriteete? Miks ei või vaktsineeritud liikmetega bändid anda vaktsineeritud fännidele nädalavahetuse öötundidel kontserti? Miks?» päris Mölder. Seetõttu ei mõista ta enam koroonapassi vajalikkust.

Veel soovib muusik teada, miks ei kehtestata koroonapassi kontrolli ka Eesti haiglates. Peale selle võiks tema meelest luua vaktsiinivastasele oma haigla, kus viimased saaksid end «ise» ravida. Sellega vihjab ta Vabaduse väljakul toimunud meeleavaldusele.

«Ma lihtsalt ei tea enam, mida peale hakata, peale Eesti riigist lahkumise. See on valitsuse poolt julm näkku sülitamine kogu Eesti meelelahutuse sektorile. Respekt on täiesti sõnatu, me oleme ahastuses, me oleme šokis! Kohe päriselt! Hakka või uskuma mitmeid nõidade ennustusi, et Eesti jookseb varsti inimestest tühjaks. Mul on tunne, et see nii lähebki. Ka väga paljud minu tuttavad on juba lahkunud, ka mina teen seda, kindlasti!» on ta väga tuline.

Praegu soovitab ta kõikidel vaktsineeritud meelelahutajatel minna Vabaduse väljakule meelt avaldama, et kaitsta oma sektori püsima jäämist, enne kui see kõik kaob.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles