VARSTI KINOS ⟩ Ilmus Eestis filmitud Soome põneviku «Omerta 6/12» treiler

Spekter
Copy
«Omerta 6/12»
«Omerta 6/12» Foto: Filmikaader

Osaliselt Eestis üles võetud Soome põneviku «Omerta 6/12» eestikeelne treiler. Film jõuab meie kinodesse 19. novembril.

 

Soome iseseisvuspäeva tähistamist katkestab 6. detsembril rünnak presidendi residentsile. Pantvangi võetakse hulk auväärseid külalisi. Julgeolekuteenistuse ametnik Max Tanner (Jasper Pääkkönen) on pantvangikriisi läbirääkija ja peagi saab selgeks, et terrorirünnaku peamine sihtmärk on Euroopa julgeoleku destabiliseerimine. Tanner peab tegema julgeid ja valusaid otsuseid, et välja selgitada, kes on rünnaku taga. Ohus ei ole mitte ainult inimelud, vaid kogu Euroopa tulevik.

Suuresti Eestis filmitud (kaastootja Stellar Film) põneviku lavastas režissöör Aku Louhimies, osades näeb ka eesti näitlejaid (Juhan Ulfsak, Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla).

«Mul on loomulikult äärmiselt hea meel, et film jõuab Eestis kinodesse samal ajal kui see Soomes esilinastub. See oli mastaapne ettevõtmine ning suur väljakutse nii filmimeeskonnale kui ka näitlejatele, on tore on seda ka laiemalt Eesti publikuga nüüd peatselt jagada. Film on üles võetud enamalt just Eestis, võttekohad olid nii Tallinnas, Tartus kui ka Narvas,» rääkis filmi Eesti-poolne produtsent Evelin Penttilä.

Filmis kõlab nii soome, rootsi, serbia, inglise, prantsuse, hispaania kui ka vene keel.

Tegu on Soome kirjaniku Ilkka Remesi bestselleril «6/12» põhineva filmiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles