Reovee puhastusjaam pakub ekstreemset sõbrapäevaüllatust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs saab valentinipäeval külastada reoveepuhastusjaama
USAs saab valentinipäeval külastada reoveepuhastusjaama Foto: SCANPIX

Õhus on tunda armastust – ja see haiseb.

USA New Yorgi keskkonnakaitse amet pakub homsel sõbrapäeval ainulaadset võimalust külastada Brooklynis asuvat reovee puhastusjaama, edastab Huffington Post.

14. veebruari peetakse romantiliseks päevaks, kuid selle päeva tegevus ei pea olema magus nunnutamine, vaid võib olla ka midagi šokeerivat.

Newtown Creek Wastewater Treatment Plant on selle juhtide sõnul koht, mida nii lihtsalt ei unustata, kui seda on külastatud.

«14. veebruar on ebatavaline päev ning kui sellel päeval teha midagi tavapärasest väga erinevat, siis on kindlustatud, et seda mäletatakse pikka aega. Näiteks läheksid pärast seda koju ja ütleksid: «Arva, kuhu mu kallim mind sõbrapäeval viis? Käisime reovett nuusutamas»,» sõnas selle reoveejaama juht Jim Pynn.

Pynni sõnul töötab reovee puhastusjaam umbes samal põhimõttel, nagu inimese soolestik, mis viib kehast jääkained välja.

«Toksilised ained muudetakse meil ohtuks ja töödeldavateks kõrvalsaadusteks,» sõnas juht.

Samas avanevat sellest jaamast imeline vaade Manhattanile ning sõbrapäeval reoveepuhastusjaama külastanutele kingitakse šokolaad.

Keskkonnakaitsjad peavad Newtoni jõge, mille reovee puhastusjaam asub, üheks kõige saastunumaks jõeks USA idarannikul.

«Sellesse jõkke on Brooklyni ja Queensi tehasest jõudnud saasteaineid rohkem kui 150 aastat. Vee saastatus avastati aga alles 1978. aastal. Jõe puhastamiseks võib kuluda 10 – 15 aastast ning selle maksumus võib kujuneda suureks,» sõnas Pynn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles