GALERII Vaata, kes saabusid Peeter Rebase «Tulilinnu» esilinastusele (10)

Spekter
Copy

Täna õhtul toimus Alexela kontserdimajas Peeter Rebase debüütmängufilmi «Tulilind» pidulik maailma esilinastus. Vaata galeriist, kes käisid keelatud armastusest kõnelevat ajaloolist draamat Eestis esimeste seas vaatamas!

Kuigi pidulik esilinastus peeti maha täna, siis tegelikult on alates kevadest seljataga juba hulk «Tulilinnu» linastusi filmifestivalidel. Ees ootab veel poolsada linastust üle ilma.

Eile avati kontserdimaja fuajees ka filmiteemaline fotonäitus, mille autor on Herkki-Erich Merila. Näituse avamisel osales ka «Tulilinnu» peaosatäitja, noor inglise näitleja Tom Prior («Kõiksuse teooria», «Kingsman: Salateenistus»), kes kandideerib rolliga Briti sõltumatute filmiauhindade (BIFA) läbimurdelise rolli auhinnale.

Tõestisündinud lool põhinev «Tulilind» on romantiline põnevusfilm, mille tegevus leiab aset 70ndatel aastatel Nõukogude Liidu okupeeritud Eestis. Reamees Sergei loeb kannatamatult demobilisatsioonini jäänud päevi, kui ta elu pöörab pahupidi lennuväkke saabunud kartmatu hävituslendur Roman. Uudishimust ajendatult kompavad Sergei ja Roman omavahelise sõpruse piire, kui nende ja baasiülema sekretäri Luisa vahel tekib ohtlik armukolmnurk. Sergei on sunnitud silmitsi seisma oma minevikuga, Romani karjäär satub ohtu ning Luisa püüab kõige kiuste oma perekonda koos hoida. KGB uurimise alla sattudes riskivad nad oma elu ja vabadusega. 

LOE LISAKS: Peeter Rebane: «Ma nutsin, kui seda lugu lugesin. Tundsin, et lihtsalt pean sellest filmi tegema!»

Filmis on olulistes rollides ka mitmed tuntud ja armastatud Eesti näitlejad, nagu Margus Prangel, Ester Kuntu ja Kaspar Velberg. Võttepaikadena on kasutatud ajalooliselt märgilisi kohti Tallinnas, Pärnus ja Ida-Virumaal.

Harvardi ülikooli lõpetanud ja Lõuna-California ülikoolis end täiendanud Peeter Rebasele on «Tulilind» režissöörina esimene täispikk mängufilm.

Stsenaariumi autorid on Peeter Rebane ja Tom Prior, produtsent Brigita Rozenbrika, operaator Mait Mäekivi, monteerija Tambet Tasuja ja helirežissöör Matis Rei.

Film jõuab kinodesse 29. oktoobril ning seda saab vaatamiseks laenutada ka veebis.

Vaata eestikeelset treilerit filmi kodulehel.

 
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles