PURGIS ⟩ Tanel Toomi ulmeka peaosas mängib Kate Bosworth

Spekter
Copy
Kate Bosworth
Kate Bosworth Foto: SCANPIX

Tallinnas jõudsid lõpule Tanel Toomi uusima, kiivalt saladuskatte all toodetud rahvusvahelise mängufilmi võtted. Algselt tööpealkirja «Gateway 6» kandnud ulmepõnevik kannab pealkirja «Sentinel» ning selle peaosas astub üles USA näitlejanna Kate Bosworth.

Eesti-Saksamaa-Inglismaa kaastootmises valmiva filmi tegevus toimub keset ookeani asuval valvepostil, kus neli sõdurit peale kaks aastat kestnud valvekorda vahetust ootavad. Kui see aga viibib ja lõpuks kauaoodatud vahetuslaev tühjana ilmub, hakkavad omavahelised pinged tõusma ja olukord kipub kontrolli alt väljuma.

Pikalt oli teada, et linaloos astuvad üles Bondi-tüdrukuna tuntud Olga Kurylenko ning Leo Suter («Viikingid: Valhalla»), ent neid nüüd näitlejate nimistust ei leia.

Filmis mängivad lisaks juba mainitud Kate Bosworthile («Siiski veel Alice», «21», «Superman tuleb tagasi», «Sinine ahvatlus») veel Lucien Laviscount («Surmakutsar», «Love Beats Rhymes»), Martin McCann («Ellujääja», «71», «Calibre») ja Thomas Kretschmann («Pianist», «King Kong», «Resident Evil: Apokalüpsis»). 

«Oli suur au töötada sedavõrd kõrgetasemelise näitlejate ansambliga nagu Kate, Lucien, Martin ja Thomas. Seda filmi olen endaga kandnud väga pikalt ja olen siiralt õnnelik, et lõpuks on «Sentineli» vaatajateni toomine käega katsutav,» kommenteeris võtteperioodi lõppu režissöör Tanel Toom.

Filmi stsenarist on Malachi Smyth (Inglismaa), operaator Mart Ratassepp, kunstnik Kaia Tungal, kostüümikunstnik Theresia Wogh (Saksamaa), grimmikunstnikud Tiina Leesik ja Jennifer Scholz, monteerija Tamber Tasuja, helirežissöör Matis Rei ning helilooja Gert Wilden Jn (Saksamaa).

«Sentineli» produtsendid on Ben Pullen (Inglismaa), Ivo Felt, Jörg Bundschuh (Saksamaa), Pippa Cross (Inglismaa) ja Matt Wilkinson (Inglismaa). Tegevprodutsent on Johanna Trass.

Filmi toodavad Allfilm, Sentinel Entertainment (Inglismaa) ja Kick Films (Saksamaa) koostöös CrossDay Productions'i ja Stigma Films'i (Inglismaa) ning Tallifornia ja Ichiban Films'iga.

«Sentinel» jõuab kinodesse 2023. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles