Raju väide: Hispaania ekskuningale anti seksiisu vähendamiseks naissuguhormoone

Inna-Katrin Hein
Copy
Hispaania kuningas Juan Carlos 8. juunil 2014 Madridis Hispaania relvajõudude aastapäeva tähistamisel
Hispaania kuningas Juan Carlos 8. juunil 2014 Madridis Hispaania relvajõudude aastapäeva tähistamisel Foto: Andrea Comas/Scanüpix

Hispaania endise politseijuhi Jose Manuel Villarejo väitel anti ekskuningas Juan Carlosele naissuguhormoone, et ta seksiisu vähendada.

Villarejo sõnul tekitas nüüdne ekskuningas riikliku probleemi, kuna ta oli valmis seksima iga ettejuhtuva naisega ja oma maine peale vilistama, teatab thetelegraph.com.

«Arstid andsid Juan Carlosele naishormoone ja testosterooni blokaatoreid, et ta seksiisu vähendada, kuna tema käitumisest oli kujunenud riiklik probleem,» sõnas Villarejo Hispaania parlamendi uurimiskomisjonile.

Endise politseijuhi sõnul on ekskuningale hormoonide andmise taga Hispaania luureagentuuri kunagine juht ja Juan Carlose lähikonda kuulunud Felix Sanz Roldan.

Villarejo kinnitusel kuulis ta Juan Carlosele naissuguhormoonide manustamisest kuninga kunagiselt salakallimalt Corinna zu Sayn-Wittgensteinilt.

Hispaanias ei ole ekskuninga Juan Carlose kohta raju väite esitanud Villarejo just heas kirjas. Teda süüdistatakse spionaažis, mainekate poliitikute ja ärimeeste laimamises, altkäemaksu andmises, võltsimises ja väljapressimises.

Praegu 70-aastane Villarejo peeti 2017 kinni ja teda ähvardab nimetatud süüdistuste tõttu kuni 109 aastat pikkune vangistus.

Hispaania meedia väitel oli ligi 40 aastat troonil olnud Juan Carlosel seksisuhe vähemalt 5000 naisega. Ta kallimate seas oli näiteks Miss Worldi iludusvõistlusel osalenud Barbara Ray, kes väidetavalt saab Hispaania riigikassast miljoneid eurosid, et ta oma suu kinni hoiaks.

Briti kõmumeedia on kirjutanud, et Juan Carlosel oli seksisuhe ka printsess Dianaga, kui ta oli prints Charlesist 1996 lahku läinud.

Hispaania kirjanik ja sõjaajaloolane Amadeo Martinez Ingles avaldas 2016 raamatu «Juan Carlos: The King of 5000 Lovers» («Juan Carlos: 5000 armukesega kuningas»), milles on väidetavad tõendid ekskuninga seksielu kohta. Raamatu kohaselt on Juan Carlos seksisõltlane ja isegi vanadus ei ole ta hoogu pidurdanud.

Juan Carlos I (Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias; sündinud 5. jaanuaril 1938 Itaalias Roomas) oli Hispaania kuningas aastail 1975–2014.

2. juunil 2014 teatas kuningas parlamendile otsusest loobuda troonist poeg Felipe kasuks. 18. juunil allkirjastas ta troonist loobumise seaduse ja kroonprints Felipest sai selle jõustumisel keskööl uus kuningas Felipe VI.

Hispaania kuninganna Letizia ja kuningas Felipe koos tütarde Leonori (vasakul) ja Sofiaga. Pildil on ka Hispaania ekskuninganna Sofia ja ekskuningas Juan Carlos. Foto on tehtud aprillis 2018 Palma de Mallorca
 
Hispaania kuninganna Letizia ja kuningas Felipe koos tütarde Leonori (vasakul) ja Sofiaga. Pildil on ka Hispaania ekskuninganna Sofia ja ekskuningas Juan Carlos. Foto on tehtud aprillis 2018 Palma de Mallorca  Foto: PPE/THORTON/SIPA/SCANPIX

Ta abiellus 14. mail 1962 Ateenas Kreeka ja Taani printsessi Sofiaga, kes oli Kreeka kuninga Pavlose tütar.

Neil on kolm last: 1963 sündinud tütar Elena, 1965 sündinud tütar Cristina ja 1968 sündinud poeg Felipe, kes on praegune Hispaania kuningas.

Juan Carlos sai Hispaania kuningaks 22. novembril 1975 ja ta krooniti 27. novembril 1975 Madridis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles