«Sõprade» staar suri viimase staadiumi vähki

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Jennifer Aniston, James Michael Tyler ja David Schwimmer sarjas «Sõprad». Tyler kehastas kümme hooaega kohvikutöötajat Guntherit.
Jennifer Aniston, James Michael Tyler ja David Schwimmer sarjas «Sõprad». Tyler kehastas kümme hooaega kohvikutöötajat Guntherit. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Suri «Sõprade» staar James Michael Tyler, kes kehastas armastatud sarjas Guntherit ning põdes viimase staadiumi eesnäärmevähki. 

Tyler suri pühapäeva hommikul oma kodus Los Angeleses. Seda kinnitas tema kauaaegne sõber ja mänedžer Toni Benson, kes kirjeldas Tylerit kui inimest, kes armastas elavat muusikat ja Clemson Tigersit. «Temaga kohtudes said omale eluaegse sõbra,» kirjutas Benson Hollywoodi reporterile saadetud järelhüüdes. Näitlejast jäi maha abikaasa Jennifer Carno.

Tyler mängis kümne hooaja vältel «Sõprades» kohvikutöötajat Guntherit, kelle salaarmastus oli Jennifer Anistoni kehastatud Rachel. Näitleja sai diagnoosi 2018. aastal. Kuna haigus diagnoositi hilja, levis see tavapärasest kiiremini. Pandeemia ajal tekkis näitlejal lülisambasse levinud kasvajate tõttu alakeha halvatus ja ta ei saanud enam kõndida.

«Minu täpne diagnoos on neljas staadium. Viimase staadiumi vähk,» rääkis Tyler läbi pisarate ja lisas: «Seega lõpuks, teate küll, saab see mu ilmselt kätte.»

James Michael Tyler sai kurva diagnoosi 2018. aasta septembris.
James Michael Tyler sai kurva diagnoosi 2018. aasta septembris. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Tyleri vähidiagnoos oli ka põhjus, miks ta «Sõprade» taaskohtumisest ainult videosilla vahendusel osa võttis. «Tahtsin sellest osa võtta ja esialgu pidin laval olema, koos nendega,» paljastas Tyler, kuid lisas, et otsustas ise seda mitte teha. «See oli magushapu, kui aus olla. Mul oli väga hea meel, et mind sellesse kaasati. Otsus sellest mitte füüsiliselt osa võtta oli minu oma.»

Videosilla vahendusel suursündmusel osalenud Tyler tõdes, et ei tahtnud taaskohtumist kurvaks muuta: «Ma ei tahtnud umbes öelda, et muuseas, Guntheril on vähk.»

«Sõprade» staaridest teadis Tyleri vähidiagnoosist juba varem David Schwimmer, kes kehastas sarjas Rossi. «Ta on minuga Instagramis rääkinud, produtsendid olid teadlikud, nad on pikemalt sellest teadnud.»

«Minu eesmärk oli möödunud aastal näha oma 59. sünnipäeva,» ütles Tyler emotsionaalselt. «Ma tegin seda. Minu eesmärk on nüüd aidata kaasa vähemalt ühe elu päästmisele.» Näitleja pani kõigile südamele, et sarnase saatuse vältimiseks läheks mehed arsti juurde eesnäärme kontrolli.

Pärast vähidiagnoosi tegi Tyler kaasa vaid kahes lühifilmis, mis tulid välja 2020. aastal, vahendab IMDb andmebaas. Enne seda mängis ta näiteks 2013. aastal eetris olnud telesarjas «Modern Music», mis kestis vaid viis osa. 2012. aastal nägi Tylerit «Sõprade» kolleegi Matt LeBlanci auhinnatud komöödiasarja «Episodes» ühes osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles