USA teatel on viimase 12 kuu jooksul Mehhiko piiril kinni peetud rekordiline arv migrante

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
USA-Mehhiko piiritara.
USA-Mehhiko piiritara. Foto: SWNS/ScanPix

Mehhiko piiril on viimase aasta jooksul kinni peetud üle 1.7 miljonid migrandi, mis on aga kõigi aegade suurim arv. Kinnipeetud on pärit lausa 160-st erinevast riigist

Arvamusküsitluste järgi on president Joe Bideni populaarsus kõvasti langenud ja seda enamjaolt sisserändepoliitika tõttu, kirjutab BBC. Vaid 35 protsenti vastanutest on kiitnud presidendi poolse migrandiprobleemi käsitluse heaks.

Biden lubas presidendiks saades humaansemat sisserändepoliitikat, kui tema eelkäia Donald Trump, kuid miski on viltu läinud. Juba üheksa kuud on USA-Mehhiko piir olnud tugevas kriisis ning lahendust ei paista veel tulevat kusagilt.

Alates 2000. aastast on migrantide kinnipidamiste arv aina suurenenud ning viimase aasta jooksul seda lausa rekordiliselt.

«Kuna pandeemia tõttu on USA teinud paljudele juba riigis elanud migrantidele väljasaatmisi,  on suurenenud teiste migrantide piiriületuskatsed,»  sõnas USA tolli- ja piirivalveamet.

Need, kes üritasid ebaseaduslikult USA-sse siseneda, olid peamiselt Mehhikost, Guatemalast, Hondurasest ja El Salvadorist. Kõigist kinnipeetavatest olid enamus  ilma lasteta reisivad täiskasvanud - üle 1,1 miljoni (ehk 64%).

Samal ajal teatasid USA võimud, et nad kohtasid enam kui 145 000 saatjata last, mis on samuti rekordarv. Ligi 11 000 last jäi reedel valitsuse hoole alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles