Näitleja Alec Baldwini esimene avalik pöördumine pärast traagilist tulistamist

Elu24
Copy
Alec Baldwin Santa Fe šerifijaoskonna ees pärast traagilist õnnetust.
Alec Baldwin Santa Fe šerifijaoskonna ees pärast traagilist õnnetust. Foto: AP/Scanpix

USA näitleja Alec Baldwin (63) tulistas neljapäeval rekvisiidina kasutatud relvast võtteplatsil kaht inimest. Traagilises õnnetuses suri 42-aastane peaoperaator Halyna Hutchins.

Õnnetus juhtus New Mexico osariigis Santa Fe lähedal filmi «Rust» võtteplatsil stseeni filmimise ajal. Santa Fe maakonna politseijaoskond kinnitas, et nad said teate traagilisest juhtumist eile päeval.

«Santa Fe maakonna politseijaoskond kinnitab, et filmi «Rust» võtteplatsil stseeni filmimise ajal tulistati kahte isikut,» seisis avalduses. «Uurijate sõnul näib, et filmitav stseen sisaldas tulirelva kasutamist. Detektiivid uurivad, kuidas ja miks tulistati,» lisati teates. Mehhikos toimunud võtetel kasutas näitleja Alec Baldwin tulirelva, milles oleks pidanud olema paukpadrunid.

42-aastane Halyna Hutchins (alumisel pildil) toimetati helikopteriga New Mexico ülikooli haiglasse Albuquerque'is, kus ta suri. Viga saanud 48-aastane Joel Souza viidi kiirabiga Santa Fes asuvasse piirkondlikku meditsiinikeskusesse.

TMZ allikate sõnul tabas tulirelvast tulnud tükk või padrun Souza rangluud, kuid Hutchinsil nii ei vedanud.

Baldwinile süüdistust esitatud pole ja politsei alles uurib juhtunut. Santa Fe šerifi esindaja kinnitab, et Baldwin on politseiga juba suhelnud. «Ta tuli jaoskonda vabatahtlikult ja lahkus sealt pärast ülekuulamist.»

Baldwin tegi oma esimese avaliku pöördumise reedel enda isiklikul Twitteri kontol, vahendab BBC.

«Mu süda on murtud tema abikaasa, poja ning kõigi nende eest, kes Halynat tundsid ning armastasid,» kirjutas Baldwin.

«Mul ei ole sõnu, et kirjeldada šokki ja kurbust selle traagilise õnnetuse järel, mis võttis elu Halyna Hutchinsilt, abikaasalt, emalt ning meie kolleegide poolt imetletud naiselt.»

Baldwin lisas, et teeb politseiga koostööd ja on ühenduses Hutchinsi abikaasaga. Pealtnägijate sõnul oli näitleja šerifijaoskonnast lahkudes pisarates. 

Õnnetuses hukkunud Hutchins sündis Ukrainas ja õppis enne Los Angelese filmikooli Kiievis ajakirjandust. 

Kuidas taoline õnnetus üldse juhtuda sai? 

Näitleja Alec Baldwinile ulatati võtteplatsil tulirelv, milles oleks pidanud olema paukpadrunid. Rekvisiidipüstoleid kasutatakse filmimaailmas päris tihti – päris relva pannakse paupkadrunid, mis imiteerib päris püssikuuli ning selles on sees ka püssirohi, kuid sellel puudub kuul. Seejuures on paukpadrunist tehtud lask pea identne reaalse püstolilasuga.

Rekvisiidipüstolitega on õnnetusi juhtunud ka varem – näiteks 1993. aastal suri filmivõtetel rekvisiidipüstolist tehtud lasu tagajärjel Bruce Lee poeg Brandon Lee.

Allikas: BBC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles