7. oktoobril Hiiumaal autoavariisse sattunud mees kirjeldas oma ääretut pettumust selle üle, et politseinikud asusid väidetavalt asjaosalisi ebavõrdselt kohtlema. Välja on koorunud kaks väga erinevat stsenaariumit juhtunust.

Viiepealine seltskond sõitis Volkswageni väikebussiga Hiiumaal Lehtmaa sadamast Tahkuna tipu poole, kui kurvis põrgati kokku Mitsubishi maasturiga. Anonüümsust palunud kaasreisija sõnul ilmus ootamatult sündmuskohale Hiiumaa vallasekretär Annika Grauberg, kes küll roolis ei olnud, kuid kellele olevat maastur kuulunud. Kui puhkusel viibinud seltskonnal paluti eemal puu juures seista, et politsei saaks tõendeid koguda, siis vallasekretäril mehe sõnul seda kõrvalise isikuna teha ei palutud. Grauberg kinnitab, et ei viibinud sündmuskohal kõrvalise isiku, vaid maasturi roolis olnud meesterahva lepingulise esindajana. 

«Mitte ühtegi märkust ei teinud politsei Graubergile, kes juba sinna jõudes tutvustas end valjuhäälselt vallasekretärina. Seejärel tekkisid meil konkreetsed etteheited politseile, kes ei keelanud ka märkuste peale sündmuskohal talluvat Graubergi,» kirjeldas Volkswagenis sõitnud kaasreisija. Kohale kutsuti ka teine patrull, kuid seegi ei toonud seal viibinud isiku sõnul olukorda selgust. «Ajasime kohale ka lisaks teise patrulli, kes isegi ei varjanud, et autos olnud mehega sina peal olid,» sõnas asjaosaline. Politseiametnike sõnul aga osalisi erinevalt ei koheldud. «Küsisin, kas Eestis on keegi kellestki võrdsem? Kindel ei oli vastuseks. Aga äkki väikses Hiius... ikka kindel ei,» rääkis väikebussis sõitnud mees.

Kommentaarid (3)
Copy