NÜÜD KINOS 5 tuliuut filmi, mida sel nädalavahetusel kinno vaatama minna

Spekter
Copy
Cannes'i filmifestivali võidufilm «Titaan» (Titane)
Cannes'i filmifestivali võidufilm «Titaan» (Titane) Foto: Filmikaader

Ülevaade sel nädalal Eesti kinolevisse jõudvatest filmidest (alates 22. oktoober, kohati esineb eellinastusi) ja festivalipaladest.

«Viimane duell»

Ridley Scotti lavastatud tõsieluline keskaegne draama 14. sajandil aset leidnud duellist, mida peetakse Prantsusmaa viimaseks omataoliseks. Filmis mängivad Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ja Ben Affleck.

Loe lähemalt: STSEEN FILMIST 〉 Vaata, kuidas Matt Damon ja Adam Driver keskaegseks duelliks valmistuvad

«Halloween tapab»

Verine Halloweeni-öö, mil mõrtsukas Michael Myers tagasi tuli, ei ole veel lõppenud! Järg 2018. aasta üllatushitile, millest kujunes selleks hetkeks juba 40 aasta pikkuse ajalooga saaga edukaim peatükk. Peaosas, nagu ikka, Jamie Lee Curtis.

«Titaan»

Lapsepõlves sattus Alexia autoavariisse ja sellest peale on tema pähe monteeritud titaanplaat. Õnnetusest on möödas 15 aastat ning täiskasvanuks saanud tüdruk töötab nüüd striptiisitarina ja tunneb vastupandamatut seksuaalset tõmmet autode vastu. Täiesti uskumatul moel rasedaks jäänud Alexiat hakkavad tabama ohjeldamatu agressiivsuse hood, mis muudavad ta ohtlikuks teistele inimestele tema ümber.

Film tekitas 2021. aasta Cannes’i filmifestivalil sensatsiooni ja võitis Kuldse Palmioksa.

«Polly»

Südamlik koguperefilm, mis räägib tüdrukust, kes päästab sõprade abiga tsirkusest Šetlandi poni. Imeline lugu sõprusest, suvine Prantsusmaa ja vahvad tegelased. Film sobib vaatamiseks kõigile looduse- ja loomasõpradele.

«Rikkis Ron»

Vaimuka animaseikluse peategelasteks on ebapopulaarne keskkooliõpilane Barney ja Ron, tema uhiuus digitaalselt ühendatud, kõndiv ja kõnelev nutiseade, mis peaks olema automaatselt tema parim sõber. Paraku, nagu pealkirigi ütleb, pole Ron päris töökorras ning nii peabki hoopis Barney talle tutvustama kõikvõimalikke tõdesid ja tähelepanekuid ümbritseva maailma kohta. Roni naljakad apsakad, mida võimendab kõikjal valitsev sotsiaalmeedia, saadavad selle paari seiklusrikkale teekonnale, kus väike rikkis robot ning endasseseulgunud poiss kogevad, kui keerukas ja imeline võib olla tõeline sõprus.

Jean-Paul Belmondo filmid Artises

19.–23. oktoobrini linastuvad neli legendaarset filmi peaosas hiljuti lahkunud Jean-Paul Belmondiga: «Mees Riost”, «Hull Pierrot», «Preester Léon Morin» ja «Nuhk».

Vaata kava siit.

Jaapani animatsiooni ja elustiili filmifestivali JAFF

22.–31. oktoobrini võõrustab Artis Jaapani animatsiooni ja elustiili filmifestivali JAFF, mis sel korral saab juba 15 aastat vanaks. Kinos Artis tuleb festivali jooksul ekraanile 12 täispikka filmi oma tuntud headuses, lisaks lühemaid linateoseid eriprogrammi HAYAO MIYAZAKI + JURI NORŠTEIN=160! raames. Kõigist täispikkadest filmidest seitse on animefilmid, viis mängufilmid ja dokfilmid. 

Vaata kava siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles