Läti sõbrannat külastada soovinud eestlanna saadeti piirilt viisakalt koju

Elu24
Copy
Läti piiripunkt.
Läti piiripunkt. Foto: Reuters/ScanPix

Age soovis külastada lätlasest sõbrannat veel enne, kui Lätis hakkavad Covidi leviku tõttu kehtima ranged piirangud. Täna hommikul saadeti ta aga piiripunktis viisakalt koju tagasi, sest mõnetunnine käik sõbranna juurde ei olnud piisavalt hea põhjus riiki sisenemiseks.

Täna sai Age kurva üllatuse, kui äkitselt katkestati tema reis kalli sõbranna juurde Lätti. «Mul olid kõik paberid täidetud ja olen vaktsineeritud ühe doosi vaktsiiniga, kuid ikka mind üle piiri ei lastud,» on eestlanna väga nördinud.

Selleks, et piiriületus läheks sujuvamalt, käis Age eile tegemas lausa koroonatesti, mille negatiivne tulemus oli tal kenasti prindituna kaasas. Siiski saadeti ta enda sõnul piirilt tagasi, kuna Lätis eneseisolatsiooni jäämist ei saanud Age endale lubada.

«Nägin uudiseid, et Lätis hakkavad kehtima ranged piirangud, ning mõtlesin, et käime sõbrannaga veel viimasel õhtul väljas lõbutsemas,» rääkis Age, kes tahtis sõbrannale head meelt teha. «Ei ole kerge, kui pead vaid kodus istuma ja me ei tea, kui kaua see kesta võib. Üks veinikas enne piiranguid oleks talle marjaks ära kulunud küll.»

Heasüdamlik mõte läks aga vett vedama ning Age sõbranna peab nüüd nautima viimaseid hetki vabaduses üksinda. 

Tõepoolest leiab reisitargalt.ee lehelt, et Lätti sisenemiseks peab olema mõjuv põhjus, eriti reisides kõrge riskiga riikidest, milleks on nüüd ka Eesti.

Veebilehel on kirjas ka järgmine teave:

«Läti territooriumile on võimalik ilma eneseisolatsiooninõudeta siseneda kauba- ja reisijateveo teostajatel, lähedaste hooldamiseks, tervishoiuteenuse saamiseks, matusel osalemiseks, riigi transiidina läbimiseks, kui igapäevaselt ületatakse piiri töötamise, õppimise eesmärgil, lapsehoiuteenuse saamiseks, alaealise või erivajadusega õpilase saatmiseks. Endiselt on lubatud Valga-Valka elanike vaba liikumine tingimusel, et eelneva kümne päeva jooksul on liigutud vaid kaksiklinna omavalitsuste piires.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles