TREILER ⟩ Netflixi Oscari-soosik «Kadunud tütar» rabab tunnetega jalust

Spekter
Copy
Maggie Gyllenhaal, Olivia Colman, Dakota Johnson ja Jessie Buckley 13. oktoobril 2021 draama «Kadunud tütar» (The Lost Daughter) linastusel BFI Londoni filmifestivalil.
Maggie Gyllenhaal, Olivia Colman, Dakota Johnson ja Jessie Buckley 13. oktoobril 2021 draama «Kadunud tütar» (The Lost Daughter) linastusel BFI Londoni filmifestivalil. Foto: NEIL HALL/SCANPIX

Netflix avaldas treileri USA näitlejanna Maggie Gyllenhaali lavastatud draamale «Kadunud tütar» (The Lost Daughter), mida on esilinastusest alates saatnud tähelepanu filmifestivalidel, ülistavad arvustused ja Oscari-sahinad.

 

Gyllenhaali režissööridebüüt põhineb samanimelisel romaanil ning selles rullub rannapuhkuse jooksul lahti ühe naise (Olivia Colman) keeruline minevik, mille kisub lahti kohtumine noore emaga (Dakota Johnson). Kriitikute hinnagul peaks tegu olema meisterliku ja vapustava psühholoogilise draamaga, mis raputab üdini läbi. Rotten Tomatoes portaalis on filmi hinne ülikõrged 94%. Iseäranis kiidetakse Oscari-võitja Olivia Colmani hiilgavat etteastet, mis on pannud kihlveokontorid kihama: naisele ennustatakse tänavust parima naiskõrvaosa kuldmehikest.

Kõrvalosades astuvad üles veel Jessie Buckley, Peter Sarsgaard ja Ed Harris.

«Kadunud tütar» võitis Veneetsia filmifestivalil parima stsenaariumi preemia (Oscaritel ennustatakse parima ekraaniadaptsiooni kuldmehikest) ning linalugu kandideeris ka parima filmi kategoorias ehk oli nomineeritud Kuldlõvile.

Film jõuab Netflixi 31. detsembril.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles