TREILER ⟩ «Üksinda kodus» uusversioonis tümitab Kevini asemel pätte inglise aktsendiga Max

Spekter
Copy
«Home Sweet Home Alone»
«Home Sweet Home Alone» Foto: Disney+

Disney lõpetas täna pika ootuse ning avaldas «Üksinda kodus» uusversiooni «Home Sweet Home Alone» kauaoodatud treileri.

Uusversiooni tulekust on palju räägitud ning arutletud ka selle üle, kas Macaulay Culkini kehastatud Kevinit on võimalik üldse üle trumbata – on seda ju üritatud järgedes teha ning kesise eduga.

Frantsiisi kuuendas osas püüab Disney (mis päris filmi õigused ühinemise teel 20 Century Foxiga) väljakutsele läheneda uue strateegiaga: teha filmis pea kõik ümber, et selget võrdlusmomenti ei tekikski. Nii on muudetud ära ka filmi pealkiri ning omaaegset frantsiisi meenutavad vaid hittfilmist tuntud looelemendid ning stiil (sh muusika). Üks, mis selgelt Disney versiooni varasematest eristab, on see, et filmis seiklevad valdavalt (aktsendi järgi otsustades) britid, mitte ameeriklased.

Ka tegelased on uued ning Disney+ versioonis ei kohta vaataja mitte uut Kevinit, Buzzi, Marvi või Harryt, vaid hoopis teist tüüpi tegelasi, ehkki süžee ja idee on filmil samad: poisil tuleb jõulude ajal üksipäini enda eest seista ning selleks kasutab nutikas poiss kõikvõimalikke trikke ja oletatavasti siis ka lõkse ja näiteks nööri otsas kõlkuvaid värvipotte. Need, kelle vastu ta aga sõdib, pole mitte kaks pätti, vaid pankrostistunud abielupaar, kes püüab poisilt hinnalist varastatud ehet kätte saada.

N-ö uue Kevin McCallisteri asemel seikleb filmis 10-aastane poiss Max Mercier, keda kehastab noor inglise näitleja Archie Yates, kes tegi suurepärase debüüdi Taika Waititi lavastatud komöödias «Jänespüks Jojo».

Pättidena astuvad filmis üles näitlejad Ellie Kemper (seriaalid «Kontor» ja «Unbreakable Kimmy Schmidt», «Pruutneitsid») ja Rob Delaney («Pommuudis», «Deadpool 2»). Maxi Jaapanisse lennanud ja poja maha unustanud vanemaid kehastavad koomikud Aisling Bea ja Pete Holmes.

Film jõuab Disney+ teenusesse 12. novembril.

Paraku pole siiani kindlat infot selle kohta, millal teenus Eestisse leieneb, kuid see päev peaks saabuma hiljemalt tuleva aasta esimeses pooles. Disney+ on aga juba kättesaadav näiteks Soomes ja Rootsis.

Vaata treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles