TREILER 25 aastat hiljem: kultusõudukas «Karje» äratab maskis mõrtsuka uuesti ellu

Spekter
Copy
«Karje» looja Kevin Williamson ja maskis mõrtsukas.
«Karje» looja Kevin Williamson ja maskis mõrtsukas. Foto: Twitter@kevwilliamson

Täna ilmus ametlik treiler kultusõuduka «Karje» värskele, viiendale peatükile, mis on töös olnud viimased 10 aastat. Kultussaaga esimesest filmist möödub tänavu 25 aastat.

«Karje 5», mida turundatakse justkui minevikku eirates lihtsalt «Karje» (Scream) nime all, toob kinopubliku rõõmuks kummitusmaskis mõrtsuka ohvriks terve põlvkonna uusi keskkoolinoori, keda püüavad hirmsa saatuse käest päästa frantsiisi varasemates filmidest pärit ellujääjad (Neve Campbell, Courteney Cox ja David Arquette).

Filmi stsenarist on kõikide «Karje» filmide käsikirjade autor Kevin Williamson. Maailma kinodes alates 1996. aastast kokku ligi 600 miljonit dollarit teeninud «Karje» filmide režissöör Wes Craven sedapuhku enam aga filmi ei lavastanud, kuna suri 2015. aastal – tema asemel jõuab ekraanile režissööritandemi Matt Bettinelli-Olpini ja Tyler Gilletti visioon. Viiendat peatükki on püütud eri stuudiotes ekraanile tuua juba 2011. aastast saati, kuid pidevalt on plaan läbi kukkunud – osaliselt seetõttu, et neljas osa kinokassades läbi kukkus ja usk frantsiisi müügijõudu rauges. Mõnedel andmetel püüabki viies osa panna alguse uuele triloogiale (millele vihjab ka filmi nimetamine lihtsalt «Karjeks»), mis võiks tähendada ka uusi järgesid.

Eesti kinodesse jõuab film 14. jaanuaril.

Vaata Kevin Williamsoni postitust võtteperioodi lõpust:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles