Häbistatud Kuldgloobused tahavad fööniksina tuhast tõusta: 2022. aasta gala ikkagi toimub?

Liina Suvi Ristoja
, Spektri toimetaja
Copy
2021. aasta Kuldgloobuste õhtujuhid Kristen Wiig ja Annie Mumolo
2021. aasta Kuldgloobuste õhtujuhid Kristen Wiig ja Annie Mumolo Foto: SCANPIX

Hollywoodi välisajakirjanike liit teeb pingutusi, et meedias põlu alla sattunud ja telepartneri kaotanud Kuldgloobuste auhinnagala tuleval aastal ikkagi toimuks.

 

Variety andmetel jõudis läinud nädala lõpus Hollywoodi stuudiote juhtideni kiri järjekorras 79. Kuldgloobustele kvalifitseerumise tingimuste kohta – andes sellega märku, et gala 2022. aastal ikkagi toimub. Praegu polevat aga mingit infot selle kohta, millisel kujul auhindade jagamine peaks toimuma.

Spekuleeritakse, et gala asemel võib oodata vaid pressikonverentsi, nagu juhtus 2008. aastal, mil toimus Hollywoodi pea peale keeranud stsenaristide streik.

Kindel on aga see, et telekanal NBC, mis Kuldgloobusi 1996. aastast alates on eetrisse andnud, seda tuleval aastal ei tee – nii kinnitas telekanal juba maikuus. Põhjuseks paljastus, mis tõi avalikkuse ette asjaolu, et Hollywoodi välisajakirjanike liidu 87 liikme seas pole ühtegi mustanahalist liiget ega ole viimastel kümnenditel ka olnud.

Kriitika tulemusena on liit üle vaadanud oma tegevuse ning tegelenud terve suve iseenda reformimisega, pannes rõhuasetuse mitmekesisusele, sealhulgas tõstes mustanahaliste liikmete osakaalu ligi kolmandiku ehk 21 liikmeni. Lisaks olevat tulevikus keelatud liikmetele kingituste tegemine ja muudmoodi äraostmine, mis järelikult organisatsioonis samuti probleem oli. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles