Tallinnas aadressil Liivalaia 9 toimuvate lammutustööde teemal võtsid septembri lõpus ja oktoobri alguses sotsiaalmeedias sõna mitmed kuulsused. Olukorra kohta jagasid kaebusi ka läheduses elavad partnerid Tanel Veenre ja Aldo Järvsoo. 12. oktoobril käis Veenre teiste elanikega koos lammutustööde esindajatega kohtumas.

Elu24 vahendas 30. septembril avaldatud loos, et Liivalaia elanikud vaevlevad lammutustolmu all. Ühismeedias võtsid sel teemal sõna teleajakirjanikud Margus Saar ja Grete Lõbu ning ehtekunstnik Tanel Veenre.

«Tuli joosta silmi kinni hoides autoni, sest õhk oli paks betoonitolmust. Naaberkrundil lammutatakse, linn areneb, Infortar ehitab, arusaadav, kuid on täiesti arusaamatu, et 2021 saab seda teha sellise brutaalsusega ja ümberkaudsetest elanikest hoolimata,» kirjutas Veenre ühismeedias. Ta tõdes, et lammutustöödest möödudes pidigi sealkandis silmad kinni kõndima.

Lammutus oli Veenre sõnul septembri lõpuks kestnud juba kuu aega. «Autod on kogu aeg kaetud sõrmepaksuse lammutustolmuga,» võrdles ta vaadet Aleppos toimunuga. «Eelmisel nädalal oli ühtäkki tõstetud lammutatava maja aed keset meie hoovi, kaotades ära suure hulga parkimiskohti. Mitte keegi ei küsinud, kas see oleks ok, rääkimata lahenduste pakkumisest. Lihtsalt tõstame teie aia ümber ja sõidame kraanade ja traktoritega võõrale õuele,» kirjeldas ehtekunstnik.

Kommentaarid
Copy