ESIMENE KLÕPS ⟩ «Düüni» staar kehastab Johnny Deppi kuulsaks mängitud «kommionu»

Spekter
Copy
Timothee Chalamet
Timothee Chalamet Foto: Evan Agostini/Scanpix

«Düüni» peaosatäitja Timothée Chalamet jagas esimest fotot endast Roald Dahli loodud Willy Wonka rollis. 

 

Fotol näeb noort näitlejat tegelaskujule igiomases kostüümis: kõvakübara ja jalutuskepiga.

2023. aastal välja tulev «Wonka» kujutab endast briti kirjaniku 1964. aastal ilmunud raamatust «Charlie ja šokolaadivabrik» tuntud müstilise ja veidra olemisega tehaseomaniku saamislugu ehk prequel'it, milles vaataja saab teada, mismoodi Willy Wonkast omal ajal üldse šokolaadivabriku boss sai.

Warner Brosi stuudiost tulevas filmis löövad peale võluva Chalamet' (keda näeme ka peatselt kinodesse jõudvas Wes Andersoni filmis «Prantsuse lähetus») kaasa veel terve rida kergelt «kiiksuga» rollidest tuntud inglise näitlejaid: Rowan Atkinson, Olivia Colman, Sally Hawkins jt. Teiste seas saab ekraanil seiklemas näha ka «Downton Abbey» sarjast peateener Carsonina tuntud Jim Carterit. Linaloo lavastab kuulsa ja armastatud karufilmi «Paddington» režissöör Paul King.

Dahli lugu poisist, kes võidab suure šokolaadiloterii ning pääseb külastama Willy Wonka imelist šokolaadivabrikut, on üles kasvatanud mitmeid põlvkondi lapsi – sama on teinud ka raamatu põhjal valminud filmid, mida on kokku kaks. Esimene ilmus 1971. aastal ning tegu oli klassikalise Hollywoodi fantaasiafilmiga, milles oli rõhk muinasjutulisusel. Willy Wonkat kehastas siis tänaseks siit ilmast lahkunud Gene Wilder.

2005. aastal ilmunud teises ekraniseeringus, mis Tim Burtonile omaselt oli süngem ning seejuures ka raamatutruum, nägi publik Willy Wonka osas Johnny Deppi.

Vahemärkusena väärib mainimist, et Timothée Chalamet'le on Wonka juba teine roll, mis ta Deppilt n-ö üle võtab – esimene oli Edward Käärkäsi, keda ta tänavu Cadillaci reklaamis kehastas. 

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles