TULEKUL ⟩ Selgusid Christopher Nolani uue filmi pealkiri ja peaosaline

Spekter
Copy
Christopher Nolan
Christopher Nolan Foto: STEPHANE MAHE/Scanpix

«Teneti» lavastaja Christopher Nolan tuleb ülejärgmisel suvel välja mängufilmiga aatomipommi leiutaja J. Robert Oppenheimerist.

Kui uue Nolani filmi tulekust on vihjamisi räägitud juba mõnda aega, siis viimaks on filmiprojektilt hakanud saladuskate ka ametlikult kerkima. Deadline vahendab, et linaloo pealkirjaks saab «Oppenheimer» ning esilinastus on 21. juulil 2023 (Nolani filmid esilinastuvadki harjumuspäraselt juulikuus – toim).

Cillian Murphy märulis «Anna» (2019)
Cillian Murphy märulis «Anna» (2019) Foto: Scanpix

Peategelast kehastab filmis iiri näitleja Cillian Murphy, kes on Nolaniga koostööd teinud mitut puhku, sh mänginud «Pimeduserüütli» filmides, «Alguses» ja «Dunkirkis». 

Vaata veebidokki Oppenheimerist:

Filmi aluseks on Pulitzeri preemia pälvinud 2006. aasta elulooraamat «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer», mille autorid panustasid biograafia valmimisse 25 aastat oma elust.

«Oppenheimer» võetakse, nagu «Tenetki», üles muu hulgas suureformaadiliste IMAXi filmikaameratega. Pärast pikki aastaid on Nolan katkestanud oma partnersuhted Warner Brosi stuudioga ning suurejooneline elulugu jõuab maailma kinoekraanidele hoopis koostöös Universaliga.

Stsenaariumi autor on Nolan ise ning produtseerib filmi lavastaja abikaasa ja pikaajaline koostööpartner Emma Thomas. Kaameratöö usaldab Nolan taas oma ihuoperaator Hoyte van Hoytema kätesse ning muusika kirjutab filmile «Teneti» helilooja Ludwig Göransson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles