Algasid Rainer Sarneti kung-fu komöödia «Nähtamatu võitlus» võtted (1)

Spekter
Copy
Ursel Tilk, Kaarel Pogga ja Rein Oja filmis «Nähtamatu võitlus» (2023)
Ursel Tilk, Kaarel Pogga ja Rein Oja filmis «Nähtamatu võitlus» (2023) Foto: Gabriela Urm

Septembri alguses võis Lõuna-Eestis märgata salapäraseid musta riietatud võitlejaid, sest just seal algasid Rainer Sarneti («November») uue kodumaise kung-fu komöödiafilmi «Nähtamatu võitlus» võtted.

Stsenarist ja režissöör Rainer Sarnet kirjeldab oma uut filmi kui oodi lihtsale inimesele, mis ühendab omavahel kloostri ja kung-fu, huumori ja pühalikkuse, müstitsismi ja popkultuuri, Black Sabbathi ja mungalaulu.

Komöödia tegevus toimub 1970ndate aastate Nõukogude Liidus. Filmi peategelane on Rafael (Ursel Tilk), automehaanikust huligaan, kes tahab saada mungaks ja keda kõigi üllatuseks saadab võimsa palve jõud. Filmis astuvad üles veel Ester Kuntu, Kaarel Pogga, Indrek Sammul, Maria Avdjuško, Tiina Tauraite, Mari Abel, Rein Oja, Rain Simmul jt.

2,6 miljoni eurose eelarvega film valmib Eesti, Kreeka, Läti ja Soome koostöös, kaasates Jaapani ja Eesti erakapitali. Filmi Eesti tootjafirma on Homeless Bob Production. «Tehniliselt keerukate lahenduste tõttu on võtteperiood võrreldes tavapärasega pea kaks korda pikem. 57 võttepäeva on jaotunud selle aasta septembrist kuni 2022. aasta juunini nii Eesti, Läti kui ka Kreeka vahel. Seejärel jätkub filmi järeltootmine Soomes ja Hollandis ning Eesti publiku ette jõuab film 2023. aasta teises pooles,» sõnas produtsent Katrin Kissa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles