Pärast pikka pausi ilmus Vanilla Ninja uus album «Encore»

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Tüdrukutest on sirgunud naised ehk Vanilla Ninja andis välja uue plaadi.
Tüdrukutest on sirgunud naised ehk Vanilla Ninja andis välja uue plaadi. Foto: Sascha Kramer

«Värske Vanilla Ninja on jätkuvalt rokkiv ja meloodiline, aga varasemaga võrreldes on sisse tulnud ka malbemaid toone,» sõnab Vanilla Ninja laulja Lenna Kuurmaa. 

Sel reedel jõuab lõpuks avalikkuse ette Vanilla Ninja uus album «Encore», mis on bändi esimene kauamängiv pärast 15-aastast pausi. Värske plaat sisaldab 12 + 2 uut lugu, mis on valminud koostöös Saksa muusikaprodutsendi David Brandesega.

«Vanilla Ninja on uue materjali kallal töötanud 2019. aasta jaanuarist alates ning meil on ülihea meel, et lõpuks saame seda kraami maailmaga jagada,» ütleb bändi esilaulja Lenna Kuurmaa. «Ehkki palju aastaid on mööda läinud, siis õhin koos uut muusikat teha on olnud sama suur kui alguses. Ma usun, et seda õhinat on meie uuel plaadil tunda ka. Värske Vanilla Ninja on jätkuvalt rokkiv ja meloodiline, aga varasemaga võrreldes on sisse tulnud ka malbemaid toone.»

Albumi muusika autor on Saksa produtsent David Brandes, kes on teinud pikalt koostööd näiteks Smokie frontman'i Chris Normaniga ja 80ndate popbändiga Bad Boys Blue ning seisab ka 90ndate hittbändi E-Rotic taga. Eestist pärit Vanilla Ninjaga alustas ta koostööd 2003. aastal. Samal aastal ilmus koos tehtud album «Traces Of Sadness», mis jõudis Saksamaa albumimüügiedetabelis kolmandale kohale. Ühiselt osaleti ka 2005. aasta Eurovisioonil, kus lugu «Cool Vibes» saavutas finaalis kaheksanda koha.

Uute lugude sõnade autorid on teiste seas Vanilla Ninja liikmed Lenna Kuurmaa ja Piret Järvis-Milder, aga ka legendaarne laulukirjutaja John O`Flynn. Viimane on muu hulgas 1982. aasta Eurovisiooni võiduloo «Ein Bisschen Frieden» autor. O’Flynni sulest pärinevad ka paljud Vanilla Ninja varasemad hitid, näiteks «Tough Enough», «Liar» ja «Cool Vibes».

Lisaks striimimiskeskkondadele ilmub «Encore» nii CD kui vinüülina. Samuti ilmub «Encore’ist» deluxe-versioon, millelt leiab kaks lisalugu ja spetsiaalse fänniraamatu. Esialgu album füüsilisel kujul Eestis müügile ei tule, kuid seda saab osta Saksa Amazoni kaudu.

Vanilla Ninja on neljaliikmeline Eesti ansambel, mis tuli kokku 2002. aastal. 2003. aastal ilmus bändi omanimeline debüütplaat. 2004 ja 2005 avaldas Vanilla Ninja koostöös Saksa plaadifirmaga Bros Music albumid «Traces Of Sadness» ja «Blue Tattoo», mis mõlemad jõudsid Saksamaa albumimüügiedetabeli esikümnesse. 2006. aastal nägi ilmavalgust ansambli seni viimane kauamängiv «Love Is War», mis anti välja üleilmse plaadifirma EMI alt. See jõudis Saksamaa plaadimüügiedetabelis kahekümne müüduima albumi hulka.

2020. aasta lõpul teatas Vanilla Ninja, et tuleb taas kokku ja plaanib välja anda uut muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles