Angolas toimub iludusvõistlus Miss Maamiin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Landmine (Miss Maamiin) üks kandidaatidest
Miss Landmine (Miss Maamiin) üks kandidaatidest Foto: miss-landmine.org

Aafrikas asuvas Angolas korraldatakse iludusvõistlus Miss Landmine (Miss Maamiin).

Selle missivõistlusega soovitakse kummutada eelarvamusi ja tõsta inimeste teadlikkust maamiinide ohtlikkusest, vahendab neatorama.com.

Missivõistlus leiab aset järgmise aasta 4. aprillil Luandas.

Sell võistluse reeglite kohaselt saavad Miss Maamiin tiitlile kandideerida ainult need, kes on maamiinide tõttu kannatada saanud, näiteks jala kaotanud.

«Meie võistluse eesmärgiks on maailmale teadvustada maamiinide probleemiga seonduvat, kuid samas ka kummutada eelarvamusi, et jala kaotanud naine on puudega ja pole seetõttu ilus,» sõnasid võistluse korraldaja, Norra päritolu teatrijuht Morten Traavik.

Traavik jätkas, et kannatada saanud aafriklannad pole abitud ohvrid, vaid hoopis targad, seksikad ja terved - inimesed nagu kõik teisedki.

Traavik sai idee sellise iludusvõistluse korraldamiseks neli aastat tagasi, kui ta Angolas elas. Ta pani tähele, et selles riigis on maamiinide tõttu väga palju inimesi kannatada saanud, kuid samas meeldisid kohalikele igasugused iludusvõistlused.

Neid korraldatakse vaesemates piirkondades isegi keset tänavat.

Traavik jätkas, et võistluse käigus liiguvad naised laval ja neid intervjueeritakse – kõik toimub nii nagu tavaliselt iludusvõistlustel.

Miss Maamiin tiitli saanud võitjale valmistab Norra ortopeediakliinik eratellimusena tänapäeva tipptehnoloogilise jalaproteesi.

Missikandidaatidele saab hääli anda leheküljel miss-landmine.org.

Anolas elab umbes 20 00 maamiinide tõttu kannatada saanud inimest. Selles riigis peeti aastatel 1998 - 2001 kodusõda, milles kasutati palju maamiine. Seni maapõues peidus olevad miinid kahjustavad selle riigi elanikkonda ja keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles