Haapsallu naasnud pedofiil on pööranud kohaliku elu pea peale: kas õues mängivad lapsed on minevik?

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Artiklid Svetlana Volkovast ja Diana Illarionovast Lääne Elus
Artiklid Svetlana Volkovast ja Diana Illarionovast Lääne Elus Foto: Lääne Elu

Eesti iseseisvusaja alguses šokeeris Haapsalu pedofiilist lapsetapja Vassili Otškalenko. Enam kui 20 aastat hiljem on mees kuurortlinna tänavatel tagasi. Kohalike seas on tema naasmine lahti kiskunud vanad haavad ning kui muidu olid lapsed harjunud omakeskis õues aega veetma, siis nüüd on lapsevanemad sunnitud nad põhimõtteliselt tuppa lukustama.

Kolmapäeval ilmus Eesti Ekspressis pikk lugu sellest, kuidas alguses surmamõistetud Haapsalu maniakk Vassili Otškalenko on praegu nn vabakäiguvang avavanglas. Eluaegne vang käib iga päev tööl ning lisaks võimaldatakse mehel tihti sõita Haapsalu külje alla pisikesse külasse, kus elab tema kasuisa.

Just Haapsalu on koht, kus Vassili 1990ndate alguses õudu külvas, kui tappis ja vägistas kümneaastase Svetlana Volkova. Ja üritas vägistada teist tüdrukut, kes õnneks siiski mehe küüsist pääses. Kas Vassili vägistas ja tappis ka viieaastase Diana, kelle mõrv siiani lahenduseta? Süüdi ta end selles ei tunnistanud. Igatahes suutis ta oma tegudega pälvida kohalike igavese viha. Nüüd on ta aga tagasi. Küll ajutiselt ning vaid mõnel päeval kuus. Ent ka see tekitab kohalikes õõva

«Mäletan neid juhtumeid, mis 1990ndatel aset leidsid, kuna siis oli ka mul endal tütar väike. Aga praegu käib minu lapselaps Ridala põhikoolis. See kõik tekitab õudust,» räägib Haapsalus elav Karin (nimi muudetud; toimetusele teada) sellest, kuidas samad hirmud 20-aastase vahega justkui korduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles