FOTOD JA VIDEO ⟩ Mängufilmi «Tume paradiis» võtted lõpetas metsik kihutamine

Spekter
Copy

Eile õhtul ja öösel tõmmati Tartus joon alla režissöör Triin Ruumeti teise täispika mängufilmi «Tume paradiis» võtetele. Film esilinastub tuleva aasta sügisel.

Viimasel võtteööl filmiti Kabina karjääri ääres stseeni, milles peaosaline Karmen (Rea Lest) maanteel ja metsa vahel kihutab.

Režissöör Triin Ruumet rääkis, et filmimise periood oli pingeline kuni viimase duublini: «Filmi stsenaarium on mõnevõrra karm ja nõudis nii näitlejatelt kui ka kogu meeskonnalt väga suurt pingutust, mistõttu vajame nüüd ilmselt kõik veidi taastumise ja rollist väljatulemise aega. Must huumor ja see teatav süngus, mis seda filmi vürtsitab, kandus kindlasti ka meeskonnale üle. Ma olen kindel, et see võimas emotsioonide ja meeleseisundite tulv jõuab kinolinalt ka vaatajateni.»

Produtsent Elina Litvinova sõnul oli võtteperiood küll intensiivne, kuid möödus ilma suuremate sekeldusteta: «Seljataga on 32 väga töist võttepäeva. Meil läks hästi, sest võttegraafikus ei olnud vaja teha muudatusi ühegi ootamatu intsidendi ega koroonaviiruse tõttu. Nüüd hakkab järeltöötluse meeskond filmimaterjali kallal tööle, et 2022. aasta sügisel tuua ekraanidele üks omapärane lugu,» lisas Litvinova.

«Tume paradiis» on pikantne trillerlike elementidega tänapäevane lugu 27-aastasest Karmenist (Rea Lest), kelle senise elu turvastruktuurid lagunevad pärast isa surma, mil järsult halvenevad suhted ka poolvenna Viktoriga (Jörgen Liik) ja noor naine seisab silmitsi universumi tumeduse ja tühjusega. Musta huumoriga vürtsitatud film avab ukse igaveste üliõpilaste hämarasse ja hedonistlikku maailma, mida varjutavad minevikusaladused, toksilised armusuhted ning undergroundlik maailm.

Kõrvalosades astuvad üles Maria Avdjuško («Salmonid. 25 aastat hiljem», «Seltsimees laps»), Kristo Viiding («Ükssarvik»), Juhan Ulfsak («Viimased»), Reimo Sagor («Võta või jäta»), Liisa Saaremäel («Polaarpoiss»), Steffi Pähn («Võta või jäta»), Kaie Mihkelson («Vehkleja») Ain Mäeots («1944») ja palju teised.

Kaasa teevad muusikud Marten Kuningas ja Hendrik Sal-Saller ning sotsiaalmeediastaarid Sebastian Freiberg ja Enni Britta Esna.

Filmi režissöör ja stsenarist on Triin Ruumet («Päevad, mis ajasid segadusse»), kaastsenaristid on Cannes'i festivalil auhinnatud filmi «Kupee nr 6» stsenaristid Andris Feldmanis ja Livia Ulman, operaator Erik Põllumaa, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Liis Plato, grimmikunstnik Hella Marats, produtsent Elina Litvinova ning kaastootja Jeremy Forni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles